Frank Tore Larsen fortsatte der han slapp, men det var også mange andre som imponerte når rallysesongen tjuvstartet med Smådølsprinten lørdag.

«Franki» vant overlegent – sekundstrid i flere andre klasser

Rallysesongen 2022 tjuvstartet med Smådølsprinten, og mange fikk luftet bilene sine ordentlig for første gang i år.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Smådølsprinten har etablert seg som en potensiell tradisjon til å legge tilrette for rallykjøring tidlig på vinteren, sammen med Romjulsrally, før det hele pleier å brake løs med Sigdalsrally. Denne lørdagen var det 54 biler til start, godt spredd utover de fleste klasser med en naturlig dominanse i de nasjonale klassene med eldre tohjulstrekke.

Smådølsprinten gjennomføres med en forkortet versjon av den legendariske Smådøla-etappen nord for Rødberg, med base på motorbanen som pleier å være et av midtpunktene på etappen. Traseen er 6,5 kilometer og ble kjørt totalt tre ganger.

Ikke overraskende var det regjerende norgesmester Frank Tore Larsen i sin Volkswagen Polo GTI R5 som totalvant løpet med en solid margin på 34,3 sekunder ned til R5-debutant Olav Fredriksen, som igjen plasserte seg ytterligere 6,2 sekunder foran Roger Rustand. Også Stian Brøderud var ikke langt unna pallen, kun 3,4 sekunder bak Rustand.

Men ettersom dette var et sprintløp, så skulle det også vise seg å bli større kamp om sekundene i flere av de andre klassene.

For eksempel for de eldre firehjulsdrevene for årets store overraskelse på slutten av sesongen, Petter Sæves Waskaas, klinte til med en ny seier i klassen, kun 2,5 sekund foran 2019-norgesmester Martin Nygård, og 11 sekunder foran Per Arne Enger.

For de eldre tohjulsdrevne bilene ble det en Volvo-trippel med seier til Andreas Hvambsahl, 6,4 sekunder foran Kristian Lauvlid, mens Mats Peder Havmbsahl plasserte seg på en tredjeplass, kun 2,3 sekunder bak den lokale føreren.

Det ble imidlertid en sterk og overlegen seier til ringreven Morten Storsveen for de nye tohjulsdrevne bilene, kjent under R2-klassen. Østfoldingen vant med hele 23,7 sekunder Markus Bakken, mens tidligere rallycrossprofil Marius Bermingrud endte opp 15,7 sekunder bak Bakken igjen, forøvrig han også tidligere satsende på rallycross.