Dennis Hauger #1 Prema Racing, during the round 1 of the FIA Formula 2 Championship at Bahrain International Circuit, in Bahrain on March 18 - 20, 2022. // Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool // SI202203190091 // Usage for editorial use only //

Gigantisk pitstopp-tabbe ødela fenomenal opphenting

Dennis Hauger leverte et kanonløp etter en miserabel start, men slutten skulle vise seg å bli minst like miserabel.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Alt lå an til at Dennis Hauger løste sin hittil største Formel 2-utfordring da han ikke kunne fått en verre start. Bilen ville ikke starte, og han måtte inn i pit og få liv i bilen fra sin pitboks.

Dermed kom han bakerst ut i løpet, og måtte derfor gjøre en enorm klatring for å ha sjanse til å ta dette poenget han hadde drømt om.

Og han gjorde jobben. Han kjørte seg opp og forbi en etter en, og gjorde et godt obligatorisk pitstopp som de har i dette såkalte hovedløpet. Etterhvert stabiliserte han seg innenfor en tilsynelatende trygg niendeplass og følgelig to poeng, men en sikkerhetsbil på tampen gjorde at teamet ville få ham inn for nye dekk uten at dette skulle koste ham verdifulle posisjoner.

Dette kunne styrke mulighetene for å klatre ytterligere plasseringer på tampen av løpet.

Men i pit skjer altså det som ikke skulle skje. Nye dekk settes på, og Hauger fikk grøntlys til å kjøre. Men venstre forhjul satt ikke ordentlig på, til tross for at teamet ga klarsignal til å kjøre. Dermed ble Hauger stående igjen med tre hjul på vogna, og løpet var spolert.

I mål var det Theo Pourchaire som til slutt tok det lengste strået foran Liam Lawson og Juri Vips etter at løpet kom igang igjen de siste par rundene.

Parc Fermé kommer med mer...

Powered by Labrador CMS