Benjamin Fuglesang (med startnummer 66) fikk æren av å stå øverst på seierspallen etter Knut Bjerkes Minneløpet på Varna forrige lørdag. Her er han fulgt tett av Casper Henriksen (startnummer 156) og Martin Holt (startnummer 24).

Norsk karting:

«Hattrick»-Fuglesang vant stappet X30-åpning

Årets første løp i IAME Series Øst hadde hvert fall ikke mangel på deltagelse.

Publisert

GOKART: Hele 39 førere skulle møtes til dyst under lørdagens Knut Bjerkes Minneløp, noe som tyder på en utrolig stor interesse i norsk karting om dagen. Det ble også gjort tydelig under årets sesongåpning i Rotax Max Challenge på Klepp.

IAME Series Øst — Runde 1:

1) Benjamin Fuglesang, 11:00,457

2) Casper Henriksen, +0,361

3) Martin Holt, +8,972

4) Dennis Bjerke, +9,249

5) Elina Rolfsen, +9,441

6) Tobias Nyberg, +9,478

7) Tommy Vordvang, +9,791

8) Guro Majormoen, +10,983

9) Thomas Eeles, +11,636

10) William Lunbø, + 13,180

GOKART: Hele 39 førere skulle møtes til dyst under lørdagens Knut Bjerkes Minneløp, noe som tyder på en utrolig stor interesse i norsk karting om dagen. Det ble også gjort tydelig under årets sesongåpning i Rotax Max Challenge på Klepp.

Men her var det én mann som allerede hadde reservert førsteplassen fra dagens start. Benjamin Fuglesang syns ikke det holdt med å være raskest kun på treningen. Pole position skulle han også sikre. Pluss samtlige seiere i innledende omganger.

Kongen av Varna

Til tross for at det hele høres lekende lett ut på papir, kan det vise seg etter en liten kikk på resultatlistene at han ikke fikk førsteplassene servert på et sølvfat hele tiden. Førsteomgangen ble den tyngste for Fuglesang, men etter å ha falt til en tredjeplass, karret han seg allikevel inn til seier foran Phillip Svendsen og Martin Holt.

Så gikk det galt for Svendsen og han var ute av dansen etter dagens andre innledende omgang. Men inn på hans plass hoppet Casper Henriksen. Henriksen og Holt gjorde sine beste forsøk på å henge på Fuglesang, men var alltid 1,6 til 2,3 sekunder bak ved målgang i siste innledende omgang og pre-finale.

Kaotiske tilstander ved slutt

I finalen derimot var Henriksen det nærmeste noen har vært Fuglesang i noen av heatene som ble kjørt, 0,361 sekunder skilte de. Etter alt å dømme fra listene på MyLaps.com er årsaken totalt kaos i løpet.

Fuglesang falt til en tredje på starten. Tommy Nordvang tok over og ledet løpet tre runder helt til han også raste ned listene til en syvendeplass. På runde fem var Fuglesang tilbake igjen i tet, fulgt av Henriksen som opprinnelig startet på tredjeplass.

Selv om dette var et soleklart «hattrick» av Fuglesang er det ingen tvil om at Martin Holt ble lørdagens «comeback»-konge. Holt var helt nede på en tienendeplass på runde fem, og kjørte seg inn til helgens siste pallplass helt på tampen av løpet.

Powered by Labrador CMS