Dennis Hauger har en vinnerskalle uten like og et enormt fokus på å ligge først.

Hauger nekter å la seg knekke av vanskelig nybegynnersesong

Turbulent er synonymt med årets Formel 2-sesong for Dennis Hauger. Til tross for store utfordringer de siste løpshelgene lar han seg ikke knekke.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Han har hatt en berg-og-dal-bane av en sesong, men det knekker ikke Dennis Hauger. Red Bull-junioren som har sitt første år i Formel 2-mesterskapet har allikevel klart å ta to seiere til tross for det turbulente året.

RACING: Han har hatt en berg-og-dal-bane av en sesong, men det knekker ikke Dennis Hauger. Red Bull-junioren som har sitt første år i Formel 2-mesterskapet har allikevel klart å ta to seiere til tross for det turbulente året.

Tre av de siste fire løpene har vært pinefulle. Noe selvforskyldt, og noe uheldige omstendigheter har gjort at Hauger har brutt eller fått ødelagt løp. Før Silverstone lå Hauger innenfor topp ti og var på et punkt årets beste nybegynner. Men med fire nullpoengere ligger han på en 12-plass etter Ungarn Grand Prix.

Ikke mangel på selvtillit

— Vi har jobbet hardt over sommeren, og nå på simulatoren for å virkelig komme tilbake der vi hører hjemme. Jeg har hatt et par gode løp med seiere i Baku og Monaco. Selv om det har vært noen tøffe løp i det siste, holder vi oss positive og jobber fremover, sier han i et intervju med Autosport.

Hauger føler også selvtilliten har blitt bygd opp over sesongen etter ny lærdom og mange erfaringer rikere. Han understreker også at seierne har bidratt til å gjøre han mer komfortabel i det nye mesterskapet.

— Potensialet har alltid vært der, vi må bare fokusere og forsøke å få flere trofeer de neste helgene, legger han til.

Støtter seg på lagkompis

Han føler også det har vært lærerikt å ha en lagkamerat som allerede har tre års erfaring i Formel 2.

— Jeg har lært mye fra Daruvala. Han har erfaringen og har vist meg ting jeg kunne ha tatt, og har tatt med meg inn i denne sesongen som nybegynner, forteller han.

Hauger mener også at han ikke har noe problem med å holde følge med Formel 2-veteranen

— Vi har vært konsekvente siden Monaco vil jeg si. Noen ganger er han litt raskere, og noen ganger er jeg det, så jeg tror bare at om jeg blir mer komfortabel med bilen, og får den til å virke 100 prosent, så bør vi være tilbake der vi hører hjemme.

Herfra og utover føler Hauger at de bare må ta resten av sesongen løp for løp. Han og teamet er motivert og vet veldig godt hva ambisjonene er fremover.

— Vi har jobbet hardt med å komme oss på toppen av ting og tilbakestille oss over sommerferien. Vi er motiverte og selvsikre på at vi kan komme oss tilbake til trofeene. Vi må bare jobbe hardt og ta det løp for løp, sier Hauger.

Powered by Labrador CMS