Helsetilstanden bedre enn fryktet for Fittipaldi etter den brutale startkrasjen i Formel 2

Enzo Fittipaldi og Theo Pourchaire krasjet stygt i hovedløpet til Formel 2 i Jeddah, men nå ser det ut til at det har gått mye bedre enn først fryktet, ifølge storebror Fittipaldi.

Publisert

FORMEL 2: Det var under starten av det siste Formel 2-løpet i Saudi-Arabia, også kalt for hovedløpet for løpshelgen, at det virkelig smalt i starten. Theo Pourchaire ble stående i starten uten å komme seg av flekken, og de aller fleste bilene klarte å unngå å treffe franskmannen.

Enzo Fittipaldi, barnebarn av Formel 1-legenden Emerson Fittipaldi, var derimot uheldig og rakk ikke registrere at Pourchaire stod stille før det var bråstopp. Løpet ble relativt raskt rødflagget, og det var raskt klart at det her var snakk om personskader i begge leire.

Enzo Fittipaldi.

Pourchaire skal ha gitt en tommel opp til fansen, til rungende applaus, mens han ble båret inn i sykebilen. Omstendighetene rundt Fittipaldi var derimot særs uklare etter at han ble hentet med ambulansehelikopter, og gitt historikken i tilsvarende kollisjoner i formelbil tidligere fryktet man raskt at brasilianeren kunne ha pådratt seg alvorlige skader spesielt i beinregionen.

Nå har imidlertid storebror, IndyCar-fører og tidligere F1-fører Pietro Fittipaldi kommet med en positiv oppdatering fra sykesengen til sin lillebror. Han kom riktig nok ikke unna denne smellen uten skader i benet, men et benbrudd i høyre hælen oppfattes som et mye bedre utfall enn hva de selv fryktet.

Under følger Pietro Fittipaldis melding på vegne av lillebroren, i tillegg til en post han senere la ut som viser at han oppholdt seg i nærheten av broren mens han fikk umiddelbar behandling på ulykkesstedet.

Formel 2-løpet ble senere rødflagget på nytt grunnet et nytt sammenstøt, dog av den mer harmløse sorten sammenliknet med startsmellen. Guilherme Samaia og F2-debutant Olli Caldwell endte opp i hverandre og ble begge stående, og ettersom løpet allerede var kraftig forsinket ble det bestemt at resten av løpet ble stoppet.

Formel 2-leder Oscar Piastri ble erklært vinner, dog med kun halve poeng grunnet en korte løpsdistansen. Australieren har nå en solid ledelse med 51,5 poeng på Robert Shwartzmann, mens den nysignerte Formel 1-føreren Guanyu Zhou hadde en heller svak helg og falt ned til en tredjeplass sammenlagt, 13 poeng bak Shwartzmann.

Powered by Labrador CMS