Det var tilslutt Rovanperä som vant årets Rally Kroatia etter sekundstrid mot Hyundai-Tänak.

Høydramatisk avslutning på Rally Kroatia – Rovanperä og Tänak i sekundstrid

Spenningen levde i beste velgående til siste slutt, og vi måtte til Power Stage for å få det avgjørende øyeblikket i den kroatiske VM-runden.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Kalle Rovanperä startet dagen bra med en andretid bare åtte tideler bak lagkamerat Esapekka Lappi i dagens første etappe. Ott Tänak slet i SS17 da han startet på et annet dekk og ble ikke bedre enn niende.

Det var en pessimistisk Tänak som møtte pressen etter gjennomkjøringen. Estlenderen var klar på de var redd for regnvær og at de måtte satse på regndekket for å forsøke å knappe inn forspranget Rovanperä hadde bygd siden punkteringen.

Pendelen begynte derimot å svinge i retning Hyundai allerede etter avslutningen på SS18. Tänak fikk bedre utbytte av dekkvalget i starten av etappen med en gjørmete vei. Rovanperä som startet med det harde dekket slet i åpningen av etappen og tapte mye tid til Tänak.

Men det var ikke før SS19 at satsingen til Hyundai lønte seg. Etappen var søkkvåt og svært utfordrende for førerne. Tänak og Neuville var de enste WRC1 førerne som klarte å karre seg inn i topp fem denne etappen. Rovanperä hadde ikke sjans til å henge på Tänak som vant etappen soleklart og overtok ledelsen av rallyet med bare 1,4 sekunder.

– Jeg aner ikke hvor regnet kom fra. Vi hadde ingen idé om at det kom til å regne, og nå klarer vi ikke å holde tempoet hans på disse dekkene. Det harde dekket funker ikke i det hele tatt og det er ikke mye vi kan gjøre med det, sa en oppgitt Rovanperä etter SS19.

Alt skulle så avgjøres på dagens siste etappe med power stage. Neuville fikk laget en god luke til Craig Breen etter SS19 og var over minuttet raskere enn Ford-føreren før siste etappe, men holdt på med å kaste bort hele ledelsen da han kjørte av veien på SS20.

Det var bare flaks som gjorde at Belgieren ikke gikk på taket. Neuville slapp unna med bare to punkteringer. Heldigvis for Neuville var luken mellom han og Breen stor nok til at han allikevel sikret tredjeplassen i dagens rally.

Da Rally Sweeden-vinner Rovanperä omsider skulle ut i ilden satt han inn et nådestøt på Tänak. Finlenderen kjørte sin livs etappe på regndekkene 21,9 sekunder raskere enn lagkamerat Elfyn Evans. Tänak forsøkte å svare på tempoet til Rovanperä uten å nå helt frem. Det var allikevel en meget rask power stage fra Tänak som bare var 5,7 sekunder bak.

Etter alt var avgjort skilte det kun 4,3 sekunder mellom Rovanperä og Tänak, en seier Rovanperä selv omtaler som karrierens beste så langt.

– Jeg var sikker på at vi ikke klarte å være raske på disse dekkene, men det er fantastisk. Vi kjørte alt vi hadde og jeg syntes vi fortjener det denne helgen. Det var uten tvil den tøffeste seieren av karrieren min, sa Rovanperä da seieren var et faktum.

Powered by Labrador CMS