Jenson Button.

Jenson Button satser på rallycross

Formel 1-verdensmesteren fra 2009 velger å følge hjulsporene til sin far.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Han har vært linket til rallycross flere ganger tidligere, men det er blitt med testingen og familietradisjonene forøvrig for Jenson Button. Men i 2022 skal dette nå ta en ny retning.

RALLYCROSS: Han har vært linket til rallycross flere ganger tidligere, men det er blitt med testingen og familietradisjonene forøvrig for Jenson Button. Men i 2022 skal dette nå ta en ny retning.

42-åringen har nemlig signert for Xite Energy Racing om en full sesong i Nitro Rallycross, det alternative internasjonale mesterskapet ved siden av Rallycross-VM, som har sin hovedbase i USA. Button utgjør den ene av to førere i teamet, hvor deres etablerte profil Oliver Bennett også er på plass.

Søker nye utfordringer

De skal delta i den nye Gruppe E-kategorien som består av de nyutviklede elektriske FC1-X, utviklet av blant annet svenske Olsbergs MSE. Det er også deres egne Honda Civic som Button har testet ved en tidligere anledning, da han også har en historisk tilknytning til det japanske merket som både konstruktør og motorleverandør i Formel 1.

– Rallycross er som natt og dag i forhold til Formel 1, og det er derfor jeg elsker det. Jeg sluttet med Formel 1 etter 17 år fordi jeg ville prøve noe nytt. For meg er det nye utfordringer som gjelder. Jeg er en racerfører, ingen Formel 1-fører, så jeg drives av nye utfordringer. Jeg følte jeg oppnådde det jeg ønsket i Formel 1, så det blir fint å prøve nye ting, sier Button.

Han la opp sin aktive Formel 1-karriere etter 2016, pluss ett innhopp i Monaco året etter. Siden har han blant annet rukket å bli japansk GT-mester, han forsøkte seg en sesong i Langdistanse-VM og han etablerte også sitt eget JBXE-team i Extreme E.

Sterke familietradisjoner

Ellers har Button-navnet gode rallycrosstradisjoner. Faren John var nemlig en aktiv og godt profilert rallycrossfører hjemme i Storbritannia, og det blir da noe symbolsk ved at Button sesongdebuterere på nettopp Lydden Hill, som omtales som rallycrossens vugge.

– Pappa kjørte på slutten av 70-tallet og på 80-tallet med en Volkswagen Boble og senere en Golf. Hvis du går på YouTube, så finner du faktisk none videoer av pappa som kjører på Lydden Hill med Murray Walker som kommentator, sier Button.

Faren gikk bort vinteren 2014 og har naturlig nok vært en svært viktig støttespiller for Jenson gjennom hans Formel 1-karriere. Nederst i denne saken kan du se BBC-innslaget fra 2015 hvor han prøver å gjenoppleve farens opplevelse som rallycrossfører, og nå realiseres altså dette på mange måter.

– Jeg vil gjenskape det han gjorde. Det hadde vært veldig spesielt. Jeg elsket å se ham kjøre løp. Jeg husker det var veldig bråkete, men det blir ikke et problem nå da FC1-X ikke er så bråkete. Det er flott at barna kan komme å se på uten å måtte ha på seg øreklokker, sier Button.

Powered by Labrador CMS