Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Karrierens første pallplass i Formel 2 for Dennis Hauger

Nytt gjennombrudd under halvdramatiske omstendiger for det norske formelbilhåpet.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: En kanonstart fra sjette startposisjon spilte en avgjørende rolle da Dennis Hauger sikret sin første pallplass i det som var hans femte løp i Formel 1. På de første svingene tok han seg opp til tredjeplass, en posisjon han holdt hele veien inn.

Marcus Armstrong vant løpet foran Haugers teamkamerat Jehan Daruvala.

Men spenningen var stor da vi midtveis i løpet var vitne til at sidedekselet på høyre luftinntak hadde løsnet fra det ene festet sitt. Om dette hadde løsnet ytterligere kunne Dennis Hauger fått store problemer med å få fullført løpet.

Likevel holdt både dekselet og tempoet til Hauger hele veien inn. Faktisk hadde 19-åringen kontakt med begge førerne i front og var i åpenbar posisjon til å kjempe om de to høyere plassene. Men etter en noe svak restart av nordmannen etter den siste virtuelle sikkerhetsbilen så ga han fra seg to sekunder da han ga gasspådrag mye senere enn Armstrong og Daruvala.

Dette forspranget klarte han aldri å hente inn, samtidig som Roy Nissany på fjerdeplass viste seg å ha gode dekk igjen og begynte å knappe inn på Prema-føreren. Men han var aldri en reell trussel for Haugers pallplass, som dermed er historisk i norsk bilsportsammenheng da ingen annen nordmann har tatt en pallplass på dette formelbilnivået tidligere.

– Det var vanskelig å kjøre forbi, spesielt i tredje sektor. Jeg hadde en god start, men jeg tok det nok litt for pent, og begynte å tape litt. Men dette er et godt steg fra de forrige løpene, så jeg håper vi kan holde på denne rytmen, sa Hauger under TV-intervjuet rett etter målgang.

Dette gir naturligvis god selvtillit inn mot hovedløpet lørdag formiddag.

– Forhåpentligvis kan vi skaffe oss gode poeng i morgen. Det er en vanskelig bane å komme seg rundt på, så det er viktig å være tålmodig og få en god start. Så må man bare ta det derifra, sier 19-åringen.

Powered by Labrador CMS