Selv om det ikke er uvanlig at Fernando Alonso, Sergio Perez og Carlos Sainz jr. er i stand til å plassere seg høyt oppe på resultatlistene, så er sammensetningen av griden til årets Miami Grand Prix av det mer ekstraordinære slaget.
Selv om det ikke er uvanlig at Fernando Alonso, Sergio Perez og Carlos Sainz jr. er i stand til å plassere seg høyt oppe på resultatlistene, så er sammensetningen av griden til årets Miami Grand Prix av det mer ekstraordinære slaget.

Miami Grand Prix, kvalifisering:

Leclercs gigabrøler sørger for spektakulær startgrid i Miami

Fasiten er altså seks ulike team på de seks første plassene, med Max Verstappen utenfor toppen, etter at Charles Leclerc ble for ivrig og kjørte av for andre gang på samme sted denne helgen.

Publisert

Miami Grand Prix, kvalifisering

1) Sergio Perez, Red Bull, 1:26,841
2) Fernando Alonso, Aston Martin, +0,361
3) Carlos Sainz jr., Ferrari, +0,508
4) Kevin Magnussen, Haas, +0,926
5) Pierre Gasly, Alpine, +0,945
6) George Russell, Mercedes, +0,963
7) Charles Leclerc, Ferrari, +1,020

8) Estevan Ocon, Alpine, +1,094

9) Max Verstappen, Red Bull, -

10) Valtteri Bottas, Alfa Romeo, -

Q2:

11) Alexander Albon, Williams

12) Nico Hülkenberg, Haas

13) Lewis Hamilton, Mercedes

14) Zhou Guanyu, Alfa Romeo

15) Nyck de Vries, AlphaTauri

Q1:

16) Lando Norris, McLaren

17) Yuki Tsunoda, AlphaTauri

18) Lance Stroll, Aston Martin

19) Oscar Piastri, McLaren

20) Logan Sargeant, Williams

FORMEL 1: Og den som var best da det gjaldt var altså Red Bull-fører Sergio Perez som hadde en beste tiden under første forsøk i Q3. For det andre forsøket ble det aldri noe av for de antatte toppførerne som skulle sette sitt punktum på kvalifiseringen til Miami Grand Prix lørdag kveld norsk tid.

Perez er uansett i storform om dagen og klokket seg inn til 1:26,841. Riktig nok 2,5 hundredel bak Verstappens Q2-tid, som er den raskeste rundetiden noen sinne på den nyasfalterte parkeringsplassbanen rundt Hard Rock Stadium i Miami, Florida.

Men Verstappen rakk aldri sette noe siste forsøk etter at han selv rotet det til i sitt første forsøk ikke fikk noen gyldig tid. For en vel overivrig Charles Leclerc kuttet for mye over kerbsen inn i den sjette svingen og mistet kontrollen på bilen før han havnet i barrieren - og med 1,5 minutt igjen på klokka betød rødflagget at kvalifiseringen også var over. Det hører med til historien at Leclerc krasjet på på eksakt samme sted som han gjorde under den andre fritreningen fredag kveld.

Leclercs første tid holdt kun til en syvendeplass på søndagens grid. Ved siden av Perez front har vi Aston Martin-veteran Fernando Alonso, mens vi i den andre rekken har Carlos Sainz og ingen ringere enn Kevin Magnussen som leverte en kanontid i sitt første forsøk.

For Mercedes går det fra vondt til verre. Riktig nok kvalifiserte Russell seg til en sjettetid med det ene forsøket han satt, men det ser totalt sett ut ikke bra ut for Mercedes denne helgen. Lewis Hamilton røk ut av Q2 og starter helt nede på en 13. plass.

Også McLaren fikk en tung kvalifisering etter en positiv utvikling i Baku. Både Lando Norris og Oscar Piastri røk ut allerede i Q1 og starter fra henholdsvis 16.- og 20. startspor.

Med Sergio Perez i pole position er han også fort en av favorittene til å vinne årets Miami Grand Prix. Og med det seiler meksikaneren på en medvindsbølge om dagen, hvor han med eventuell seier også vil klatre forbi Max Verstappen i VM sammenlagt. Dette var Perez' kun tredje pole position i karrieren, og han kommer fra seier i både sprintløpet og hovedløpet fra den forrige løpshelgen i Baku.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS