Logan Sargeant.

Logan Sargeant får sjansen i Formel 1-bil

Williams har troen på sin amerikanske juniorfører og vil gi ham en spennende sjanse på hjemmebane.

Publisert

FORMEL 1: Stadig flere juniorførere får etterhvert sin første smak på Formel 1-bil, og 2022-sesongen legger opp til at enda flere får det.

FORMEL 1: Stadig flere juniorførere får etterhvert sin første smak på Formel 1-bil, og 2022-sesongen legger opp til at enda flere får det.

Med norske briller må vi fortsatt smøre oss med tålmodighet og nøye oss med at Dennis Hauger i alle fall har fått sjansen i Red Bulls høyteknologiske Formel 1-simulator, men enn så lenge er det ingenting som tyder på at han får sjansen under en Grand Prix-helg der flere team er pliktet to ganger til å gi en «rookie» en sjanse bak rattet.

Men flere av hans nære konkurrenter har i løpet av det siste året, og spesielt denne sesongen, blitt høyaktuelle for å sanke verdifulle mil. I Red Bull-systemet er det Juri Vips som enn så lenge har fått sjansen under en fredagstrening i Barcelona, og på Spa-Francorchamps etter sommerferien skal Liam Lawson få forsøke seg i AlphaTauri sin bil. Dette er Red Bull-juniorer som også har testet F1-biler tidligere.

Ikke første gang

Men det er også andre akademier med andre lovende førere, og flere har fått kjøre Formel 1-tester med blant annet biler fra tidligere sesonger. Og en som er blitt et hett navn i Formel 1-paddocken utover i sesongen er Logan Sargeant. Amerikaneren som har fulgt det eksakt samme formelbilsporet som Dennis Hauger de siste tre sesongene seiles opp som en brennhet kandidat til å ta over plassen til Nicholas Latifi i Williams.

21-åringen er i tillegg til å være en Williams-junior også blitt het på markedet fordi det rent kommersielt framstår som svært attraktivt å få en amerikaner inn i Formel 1. I tillegg har Williams amerikanske eiere, og interessen for Formel 1 har eksplodert på andre siden av atlanteren.

Fredagen under USAs Grand Prix i Austin i oktober blir ikke Logan Sargeant aller første smak på Formel 1. Williams ga ham nemlig tillit under young driver-testen i Abu Dhabi i fjor.

Nå har Williams gitt ham styrket tillit internt i staben. Riktignok fikk Sargeant prøve seg under young driver-testen i Abu Dhabi i fjor, men nå er det klart at han skal få kjøre fredagstrening for teamet under USAs Grand Prix i Austin, der han tar over setet til Latifi den første timen. Destinasjonen er naturlig nok ikke tilfeldig.

– Å få denne sjansen er noe helt ekstremt spesielt for meg. En stor takk til Williams som har tilliten og troen på at jeg kan gjøre en god jobb. Målet blir å lære så mye om den nye generasjonen biler og jeg ser fram til å nyte dette og få mest mulig ut av denne opplevelsen, sier Sargeant i en offisiell uttalelse via teamet.

Tidligere gullkandidat i Formel 3

De som har fulgt med på Dennis Haugers Formel 3-karriere er Logan Sargeant et kjent navn. Han var en gullutfordrer i 2020-sesongen, der han kunne sikre gullmedaljen i finaleløpet på Mugello. Det endte med brutt løp og gullet gikk i stedet til hans teamkamerat Oscar Piastri, som allerede året etter tok gullet i Formel 2 og nå er en brennhet kandidat til å kjøre for Alpine.

I 2021 var det bare såvidt at Sargeant fikk et nytt sete i Formel 3 etter at han ikke hadde særlig til budsjett å bidra med lenger. Han fikk en plass i et middelmådig Charouz-team, men utnyttet sjansen til det fulle og sikret teamets eneste seier under finalehelgen i Russland - og således bidro Sargeant mer eller mindre alene til at teamet endte opp på femteplass i teammesterskapet.

Med forutsetningene til tross så overbeviste Sargeant såpass mye at han fikk på plass et budsjett til å kjøre for Carlin i årets Formel 2-sesong, hvor han virkelig har imponert og gjennom sommeren vist storform. Fram til nå har han tatt to seire og én annenplass i et hovedløp og scoret såpass mye poeng at han innehar tredjeplassen sammenlagt i mesterskapet.

Powered by Labrador CMS