Sergio Perez sniktrente på den uferdige Miami Grand Prix-banen i en PR-anledning foran helgens løp.
Sergio Perez sniktrente på den uferdige Miami Grand Prix-banen i en PR-anledning foran helgens løp.

Miami Grand Prix går som planlagt til tross for misfornøyde naboer

Miamis første ordentlige billøp siden 2015 går som planlagt selv om naboene setter høyt press på arrangørene. Advokaten som representer naboene mener rase er en av årsakene til at klagene ikke blir tatt til følge.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Naboene rundt Hard Rock Stadium har prøvd i lang tid å sette en stopper for helgens Grand Prix-løp. Så sent som 15. april saksøkte beboerne rundt stadion arrangørene.

De mener at løpet vil produsere et helseskadelige støynivå, og sammenligner arrangementene med å ha «Super Bowl» der, tre dager i strekk. En måling beboerne selv foretok viste at støynivået ville nå 97 desibel, som kan sammenlignes med en motorsag, og ville bli hørt av hjem opp til fire kilometer unna.

Dommer, Alan Fine, mente det ikke beviste at støynivået var til fare for liv og helse og henla saken. Han fant derimot to løsninger til beboerne. Den ene var at beboerne brukte ørepropper, den andre var at beboerne dro de tre dagene det ville være baneaktivitet.

Selv om saken ikke ble tatt til følge i retten har det ikke stoppet naboene. Miami Grand Prix, som for øvrig ligger mellom to motorveier, gjør beboerne også urolige for luftforurensing og trafikkproblemer gjennom helgen.

Miami Grand Prix sin driftsleder, Tyler Epp, forteller at han ikke forventer at støynivået vil bli like høyt som naboene uroer seg for.

— Selvfølgelig er det et billøp og det er lyd tilknyttet motorsport, men vi er veldig sikre på at vi klarer å tilby en herlig opplevelse for de som er på banen uten at det går på bekostning av naboene, forteller Epp til NBC Miami.

Advokaten som representerer beboerne, Sam Dubbin, sammenligner klagene fra naboene med løpet som én gang var planlagt i sentrum av Miami, men trekker frem rase som en av grunnene til at klagene ikke blir tatt til følge.

— Vi vet alle at dette løpet ikke ville blitt kjørt noen annen plass enn der de svarte beboerne har sine hjem. Det var jaget ut av sentrum med de samme bekymringene som mine klienter har; støy, trafikkproblemer, forstyrrelse av deres daglige liv og at det nekter dem den stille komforten av hjemmene deres, sier Dubbin.

Det høye presset fra beboerne vil derimot ikke sette en stopper for helgens løp, men dommer, Alan Fine, beordret at støynivået skal overvåkes gjennom helgen. Skulle støynivået vise seg å være helseskadelig kan det komplisere løpet som er planlagt allerede neste år.

Miami Grand Prix har signert en tiårskontrakt med Formel 1.

Powered by Labrador CMS