Over 70 stykker deltok under årets andre NM-runde i drifting. Og show ble det.

Neglebitende gullfinaler da Drifting-NM tok turen innom Sørlandet

Til tross for å ligge langt bak skjema, leverte årets andre NM-runde i Drifting forrykende show i solnedgang.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: Publikum fikk tilbake hvert eneste øre på billettene for å kunne se på Norwegian Drift Championship, også kjent som NDC. Det var duket for årets andre NM-oppgjør, og det skulle avgjøres på en helt ukjent banetrasé.

DRIFTING: Publikum fikk tilbake hvert eneste øre på billettene for å kunne se på Norwegian Drift Championship, også kjent som NDC. Det var duket for årets andre NM-oppgjør, og det skulle avgjøres på en helt ukjent banetrasé.

En sløyfe som gikk i åttetall ble utfordrende for mange, og med betongvegger langs hele banen, var marginen for å gjøre feil syltynn. Det var en erfaring mange ble rikere på gjennom hele helgen.

Pro-klassen

Solen rakk å gå ned, gatelysene slo seg på, men det stoppet ikke rødglødet fra eksosen til de siste fire som skulle kjempe om gullet.

Det var alle mann på dekk for å få bilen til Sondre Erga klar til å delta i topp 4-duellen.

Regjerende løpsvinner, Sondre Erga skulle møte Olav Hasdal i fjerdedelsfinalen. Men Erga hadde store skader etter en smell. Miljøet flokket seg til bilen for å få den klar til ny kamp.

I første sving så alt ut til å gå bra, men så røk en servoslange på bilen til Erga. Bilen hans tverret til venstre og gikk rett ut i grusen. Hasdal som fulgte tett, traff bilen til Erga og skadet for- og bakhjulsoppheng.

Så skulle det avgjøres hvem Hasdal skulle møte i gullduell, om han fikk bilen klar i tide. Og der stod Jørgen Tangen og Christoffer Syvertsen klare. Og tekniske problemer preger på ny fjerdedelsfinalen. Tangen sliter med girkassen, treffer veggen og blir påkjørt av Syvertsen. Det bøyer bakhjulsopphenget til Tangen.

Skader avgjorde bronsen

De to ulykkesfuglene gikk da automatisk videre til bronsefinale, og siden Tangens bil var den eneste som var hel nok til å kjøre over start, tok han bronsen.

— Det var litt surt at vi ikke kom lengre. Vi var i siget også skjedde det en mekanisk feil midt i løypa. Det gir en boost mot neste løp, men vi lå ikke så godt an etter første runden, så vi håper på litt flaks og skal gjøre det beste vi kan, sa Tangen til Parc Fermé.

Både Syvertsen og Hasdal har vært jevne gjennom hele løpet, og det viste seg i gullfinalens første runder. De var faktisk så jevngode at dommerne ikke klarte å komme til en enighet. Det betød ny gjennomkjøring for å avgjøre en vinner.

Første kjøring var paret på ny uadskillelig. Hasdal hang på som en blodtørst klegg, Syvertsen forsøkte å stikke. Paret snus så, og inn mot siste sving så avgjøres alt. Syvertsen retter bilen, og med det gir dommerne seieren til Hasdal.

— Jeg er kjempefornøyd! Det er lite som slår en finale med Hasdal, gliser Syvertsen.

På toppen av podiet var det en tårevåt Olav Hasdal som møtte pressen.

(F.v.) Christoffer Syvertsen, Olav Hasdal og Jørgen Tangen sikret de tre første stegene på pallen i årets andre runde i Drifting-NM.

— Det er helt sinssykt å se hvordan motorsport Norge stiller opp når man virkelig står i knipe. Jeg stod i fare for å ikke komme til topp 8 etter å ha knekt stag både foran og bak. Men her stilte hele Norge opp, til og med dansker og fikk bilen sammen igjen. Vi hadde enda en ulykke i topp 4, men kom seirende ut av det heldigvis, utrykker en rørt Hasdal.

Pro 2-klassen

Der var det duket for duell med blant annet dieseldyr, oppbankede BMWer og lokale kjenninger. I kampen om bronsefinalen stod det mellom Marius Bekkevold og Jonathan Øraker. Der var det Øraker som gikk seirende ut og tok bronsen etter at Bekkevold gjorde en liten feil.

— Det var over all forventning. Jeg slet med litt lite grep, men jeg måtte bare kjøre med det jeg hadde. Det er morsomt når man får flyten og man bare kan kjøre på, sier Øraker.

Nicolai Mygland innrømmer også til Parc Fermé at han feirer andreplassen med å legge hjelmen på hyllen.

Så skulle gullet avgjøres mellom Nicolai Mygland og Tobias Thormodsen. Sistnevnte hadde en fersk tredjeplass med seg fra den første NM-runden på Elverum. Mygland på sin side hadde ikke kjørt noe løp tidligere i år.

I første gjennomkjøring var det Mygland som gjorde mest stas på dommerne. Når paret var snudd og Thormodsen ledet klarte ikke Mygland å kjøre feilfritt. En liten tur utenfor banen og en 1-1 situasjon gjorde at dommerne ønsket å se de kjøre på nytt.

Skjebnesvangert sammenstøt

— Jeg var veldig fornøyd med «chaset» mitt, det er bare tredje gang jeg har kjørt chase. Jeg følte jeg lå ganske bra på, men så dyppet jeg hjulene utenfor banen, sier Mygland.

Når det kommer til den andre gjennomkjøringen beskriver Mygland seg selv best:

Tobias Thormodsen feiret gullet med sjampissprut og trofé.

— Jeg var brennheit ut av første sone.

Og med det var bilen fylt av røyk og han slet med å finne sitt referansepunkt. Da han omsider fikk sikten tilbake la han merke til at han hadde bommet på svingen. I sitt forsøk på å redde seg ut av situasjonen ga han mer gass for å treffe betongen mykere.

En faktor hadde han glemt i det hele, og det var at Thormodsen fulgte like bak, og nært. Det første sammenstøtet ble til to, og med det lå gullhåpet for Mygland i betongveggen.

Til tross for en større bulk i døra, er Thormodsen ikke overraskende meget fornøyd. For gullet tar han med seg hjem til Sandefjord.

— Jeg tror det er veldig vanskelig å ikke være fornøyd når man vinner en sånn runde som det her. Hvert fall når det har vært så vanskelig. Jeg slet i går på trening og fikk ikke til den første svingen, men i dag så bare klaffet alt, sier han etter at gullet var et faktum.


Powered by Labrador CMS