Det var lite som skulle stå i veien for dagens vinner.

Neglebitende kamp om ledelsen endte i favør McLaughlin

Selv om Romain Grosjean sikret lørdagens pole position var det ikke det som ble den utgjørende faktoren.

Publisert Sist oppdatert

INDYCAR: Nok en gang var det duket for løp på det spektakulære baneanlegget i Alabama, også kjent som Barber Motorsports park, og på pole var mannen som har vært å-så nærme en seier opptil flere ganger denne sesongen.

Men etter helgens løp viser det seg at Grosjean må vente enda litt lengre, for på toppsteget av pallen var det Penskes Scott McLaughlin som tok plass. Det til tross for at Grosjean foretok seg en neglebitende forbikjøring som kunne minnet om noe fra touring cars.

Franskmannen sjanset nemlig med alt han hadde da han møtte McLaughlin med kalde dekk. I de siste to svingene så Grosjean sitt stikk til å ta ledelsen. Kontakt, gnikking og gnukking preget TV-bildene da han kastet seg på siden av «kiwien» (person fra New Zealand journ. anm.) og kom seg forbi.

Over var det enda ikke. McLaughlin hadde lagt sine push-to-pass-sekunder på en sparekonto som ga godt med avkastning. Så skjer det. En feil fra Grosjean åpnet døren for kiwien og han kom seg forbi. Kombinert med push-to-pass-sekundene på høyrentekonto og friskere dekk gjorde at Grosjean ikke hadde sjans til å henge på.

Nå venter den tradisjonsrike «Month of May» IndyCar-sirkuset, som til slutt ender med det legendariske Indianapolis 500-løpet i slutten av måneden.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS