Hokksunds raskeste 17-åring har gjort det svært bra i årets Formula Regional Europa.

Martinius undersøker forholdene i Formel 1-paddocken:

– Målet er så klart å kjøre Formel 3 neste år

Stenshorne er klar på at Formel 3 er det naturlige neste steget, men foreløpig er ingenting signert.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 3: Martinius Stenshorne har sommerpause i Formula Regional Europa hvor han har gjort sakene sine svært godt denne sesongen. Unggutten er nummer to i mesterskapet noen få poeng bak Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli, og nordmannen vil etter alle solemerker kjøre Formel 3 neste sesong. 

Tradisjonelt sett blir mange kontrakter signert og fremtidsplaner bestemt i sommerpausen. Stenshorne fortalte til Parc Fermé tidligere denne uken at han selv enda ikke hadde tatt noe ansvar når det gjelder å finne ut av Formel 3-fremtiden, men denne helgen er han på plass på Spa-Francorchamps hvor Formel 3-teamene denne helgen er på plass. Her er naturligvis også Formel 1-teamene på plass, og skal vi tro ekspertene er det ikke usannsynlig at et Formel 1-akademi også vil ha signert Stenshorne innen rimelig tid. 

– Det er gøy. Første gang jeg er på Formel 1-løp faktisk selv om jeg har kjørt mye selv, så er det faktisk første gangen, forteller Stenshorne til Viaplay. 

– Det er i hovedsak bare for å se på også er jeg jo innom og ser litt på Formel 3 og litt sånn, også Dennis i Formel 2 da, fortsetter Stenshorne på spørsmål om hvorfor han er på plass på Spa denne helgen.

Hokksund-gutten er klar på at Formel 3 er målet, men at ingenting er bestemt per nå.

– Det er så klart den neste logiske klassen. Vi er her jo for å se litt men det er ikke så mye mer enn det egentlig.

– Målet er så klart å kjøre Formel 3 neste år, men det er ikke noe som er signert enda så vi får se hva det blir.

Stenshornes teamsjef i R-ACE GP Thibaut de Meridol uttalte nylig i et intervju med Feeder Series at de ønsker å ta steget og etablere seg i Formel 3 og Formel 2. De kommer dog tvilsomt til å komme seg inn på griden allerede neste sesong, og for Stenshorne vil det uansett være en prioritet å signere for et team som har etablert seg i toppen av mesterskapet. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS