Ole Christian Veiby og Oliver Solberg, her fra «Mestermøtet» hos Huysman Karting før Bilsportgallaen tidligere i høst.

Ole Christian og Oliver som teamsjefens avgang: – Det kom som et sjokk

Den skandinaviske førerduoen i Hyundai innrømmer at de er overrasket over at sjefen deres var ferdig i jobben med umiddelbar virkning.

Publisert

RALLY: Tirsdag sprakk nyheten om at Hyundais karismatiske teamsjef Andrea Adamo går av på dagen, etter det teamet og Adamo selv kunngjør som en felles avgjørelse. Han har vært tilknyttet teamet helt tilbake til 2015, men først i 2019 tok han over etter Michel Nandan som øverste sjef både for rally- og racingsatsingen til Hyundai.

RALLY: Tirsdag sprakk nyheten om at Hyundais karismatiske teamsjef Andrea Adamo går av på dagen, etter det teamet og Adamo selv kunngjør som en felles avgjørelse. Han har vært tilknyttet teamet helt tilbake til 2015, men først i 2019 tok han over etter Michel Nandan som øverste sjef både for rally- og racingsatsingen til Hyundai.

Her hjemme er det to førere som har hatt mye med Andrea Adamo å gjøre. Både Ole Christian Veiby og Oliver Solberg har etterhvert blitt godt kjent med italieneren, og opplevd både positive og negative sider ved å ha en såpass ekstrovert sjef med en knallhard lederstil.

– Et sjokk

De legger ikke skjul på at det kom overraskende på.

– Det kom litt som et sjokk, egentlig. For min del som ikke har noe klart enda for neste år, så er det synd egentlig. Vi hadde møte med ham senest forrige uke, sier Veiby om tirsdagens nyhet.

Oliver Solberg ordlegger seg nesten ordrett likt.

– Klart, det er et lite sjokk, er også norsk-svenskens første ord når vi ber om en kommentar.

– Men man hadde en følelse av at det kunne komme til å skje. Man hørte ulike rykter rundt omkring, og da vet man jo aldri hva som skjer. Likevel, jeg syns det kom som et sjokk, sier Solberg.

Tre ganger har Ole Christian Veiby fått tillit av Andrea Adamo i en WRC-bil. Her fra debuten på Monza i fjor.

Veiby svært fornøyd med sjefen

At Adamo går på dagen og at de sammen uttaler diplomatisk at det er en felles avgjørelse tyder på at det kan ha skjedd ting i kulissene. Solberg selv har ikke mer å kommentere utover de ryktene han ikke legger skjul på at han har hørt internt, uten at han vet hva det konkret innebar.

For Veiby kom det i alle fall ut som lyn fra klar himmel, ettersom han som nevnt nylig har vært i dialog med tanke på neste år ettersom de foreløpig ikke har forlenget kontrakten. Veiby måtte som kjent stå over mesteparten av denne dette året i VM-sammenheng grunnet brudd på covid-reglene etter Rally Portugal, som medførte at han ble utestengt i praksis resten av sesongen.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Adamo, og hatt en god relasjon. Jeg har fått mye god støtte fra han, og han har alltid hatt troen. Så det er jo ikke positivt at han forsvinner. Han har gjort mye bra i Hyundai siden han kom inn, og han har fått bra struktur i teamet og ansatt mye bra folk. Hyundai hadde jo aldri vunnet noe før han kom inn, sier Veiby, og viser til VM-titlene for fabrikanter i 2019 og 2020.

– Hard lederstil, men veldig fin fyr

Oliver roser også innsatsen til sin forrige teamsjef, selv om han ikke legger skjul på at han har sette begge sider av italieneren.

– Han er en hard sjef, men han er «fair». Og han har gode grunner til å være hard. Men han har mye «passion» og glede med dette, og han elsker jo rally. Så dette er sikkert ikke lett for han, sier 20-åringen.

– Hvordan vil du beskrive lederstilen hans?

– Jeg har møtt begge sider av han. Han blir forbanna når det går dårlig, og det skjønner jeg, men han blir også veldig «happy» når det går bra. Han er «fair» og har en hard lederstil, men han er en veldig fin fyr, konstaterer Solberg.

Powered by Labrador CMS