Oliver Solberg har ikke satset på rallycross aktivt siden han etablerte seg som rallyfører. Nå er han tilbake på banen igjen.

Oliver tilbake i rallycrossbil – klar for EM-runden i Höljes

Rallykarrieren har slått røtter, men det hindrer ikke Oliver Solberg til å stille opp i en rallycrossbil igjen.

Publisert

RALLYCROSS: Torsdag kunngjorde svenske Hedströms Motorsport at Oliver Solberg skal kjøre deres Hyundai i20 RX under EM-runden som går i Höljes første helgen i juli. I utgangspunktet skulle dette være sesongstarten for de elektriske rallycrossbilene også, men grunnet forsinkelser i leveranser og utvikling så utsettes den elektriske VM-serien til Nürburgring i slutten av juli.

Dermed er det EM-klassen med de «gamle» Supercar-bilene med ordinær forbrenningsmotor som blir hovedattraksjonen i Höljes, slik det på mange måter alltid har vært. Og i én av hovedrollene finner vi altså den etablerte VM-føreren i rally, norsk-svenske Oliver Solberg.

– Dette blir veldig kult. Vi har lagt ned mye jobb med detaljer på bilen etter får egen filosofi som vi har hatt fra PSRX-bilene. Sammen med Peter og teamets erfaring med bilen så kommer dette til å bli veldig bra, sier Solberg i en pressemelding fra teamet.

Teamsjef og rallycrossfører selv Peter Hedström hadde selv ideen etter at de avsluttet samarbeidet med Anton Marklund.

– Det slo meg at Oliver ville passet perfekt for Hyundaien i Höljes. Jeg ringte han, og han bet på med en gang. Siden har det gått fort, og sammen med Petters mekaniker har vi tatt bilen enda noen steg videre i utviklingen, sier Hedström.

Dette blir faktisk Oliver Solbergs EM-debut i rallycross. Selv om han hadde to sterke år som rallycrossfører i 2017 og 2018, så var dette kun innenfor RallyX Nordic. I EM-sammenheng har han aldri stått på startstreken før.

Powered by Labrador CMS