Oliver Solberg har ikke satset på rallycross aktivt siden han etablerte seg som rallyfører. Nå er han tilbake på banen igjen.
Oliver Solberg har ikke satset på rallycross aktivt siden han etablerte seg som rallyfører. Nå er han tilbake på banen igjen.

Oliver tilbake i rallycrossbil – klar for EM-runden i Höljes

Rallykarrieren har slått røtter, men det hindrer ikke Oliver Solberg til å stille opp i en rallycrossbil igjen.

Publisert

RALLYCROSS: Torsdag kunngjorde svenske Hedströms Motorsport at Oliver Solberg skal kjøre deres Hyundai i20 RX under EM-runden som går i Höljes første helgen i juli. I utgangspunktet skulle dette være sesongstarten for de elektriske rallycrossbilene også, men grunnet forsinkelser i leveranser og utvikling så utsettes den elektriske VM-serien til Nürburgring i slutten av juli.

Dermed er det EM-klassen med de «gamle» Supercar-bilene med ordinær forbrenningsmotor som blir hovedattraksjonen i Höljes, slik det på mange måter alltid har vært. Og i én av hovedrollene finner vi altså den etablerte VM-føreren i rally, norsk-svenske Oliver Solberg.

– Dette blir veldig kult. Vi har lagt ned mye jobb med detaljer på bilen etter får egen filosofi som vi har hatt fra PSRX-bilene. Sammen med Peter og teamets erfaring med bilen så kommer dette til å bli veldig bra, sier Solberg i en pressemelding fra teamet.

Teamsjef og rallycrossfører selv Peter Hedström hadde selv ideen etter at de avsluttet samarbeidet med Anton Marklund.

– Det slo meg at Oliver ville passet perfekt for Hyundaien i Höljes. Jeg ringte han, og han bet på med en gang. Siden har det gått fort, og sammen med Petters mekaniker har vi tatt bilen enda noen steg videre i utviklingen, sier Hedström.

Dette blir faktisk Oliver Solbergs EM-debut i rallycross. Selv om han hadde to sterke år som rallycrossfører i 2017 og 2018, så var dette kun innenfor RallyX Nordic. I EM-sammenheng har han aldri stått på startstreken før.

Powered by Labrador CMS