Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Opptur for Dennis i karrierens aller første Formel 2-løp

Poenget uteble for Dennis Hauger, men gjennomføringen i sprintløpet lørdag kveld kan kalles absolutt godkjent for 19-åringen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Fra 15. startspor var utgangspunktet vanskelig for Dennis Hauger til å kjempe om poeng i sitt første Formel 2-løp da sesongen ble sparket igang i Bahrain med sprintløp på 23 runder lørdag kveld.

Men nordmannen holdt unna for incidenter og problemer foran seg, samtidig som han tok seg forbi flere av konkurrentene sine på egenhånd, og innkasserte med det en niendeplass. I sprintløpet er det kun topp åtte som får poeng, hvilket betyr at det ikke ble noe mesterskapspoeng enda for Prema-føreren.

Tok skalpen på erkerivalen

Hauger kunne ikke annet enn så si seg greit fornøyd etter mål, selv om han har flere ting han trenger å lære seg, ifølge han selv.

– Det var greit, jeg kom meg litt oppover men fra 15. startposisjon er det vanskelig å komme opp i et slik tog. Men vi fikk lært litt og kommet meg oppover. Så det er et steg i riktig retning. Men første halvdel av løpet slet jeg mye med bakdekkene, så det er noe vi må jobbe med i morgen. Jeg tror vi er raske på de harde dekkene, men det er litt å jobbe med på de myke. Men det var god lærdom, oppsummerte Dennis overfor Viaplay etter løpet.

Det så lenge ut mot slutten som om Hauger også fikk los på sine første poeng da fjorårets erkerival og morgendagens pole-sitter, Jack Doohan, begynte å slite med dekkene og tape voldsomt med tid til gjengen foran. Dessverre for Hauger hadde dagens kanskje største overraskelse, Red Bull-kollega Ayumu Iwasa, kjørt seg mesterlig opp fra bakerste startposisjon, og japaneren tok seg også forbi Hauger.

Optimist før hovedløpet

Nordmannen hadde dog ingen problemer med å komme seg forbi Doohan, men det var altså japanske Iwasa som rappet den siste poengplassen.

Hauger er uansett optimist med tanke på hovedløpet søndag formiddag, og tror han kan ta med seg mye positiv erfaring fra sprintløpet inn mot løpet som har størst fokus og størst prestisje gjennom helgen. For også her starter han fra 15. startposisjon.

– Målet er å komme seg forbi der jeg var i dag, og opp mot topp syv. Får jeg er en god start så er alt mulig. Spesielt med pitstop dersom vi har en god strategi, sier 19-åringen.

Vinneren ble nederlandske Richard Verschoor foran Haugers Red Bull-kolleger Jehan Daruvala og Liam Lawson.

Parc Fermé kommer med mer...

Powered by Labrador CMS