Rally Grimstad: «OC» tilbake i Rally-NM med ledelse fra start til mål

Publisert
Ole Christian Veiby og Jonas Andersson under Rally Grimstad 2021. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
Ole Christian Veiby og Jonas Andersson under Rally Grimstad 2021. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

RALLY: Denne helgen var det duket for tradisjonsrike Rally Grimstad, som på sensommeren er blitt Rally-Norges faste NM-innslag på fast underlag igjen. Og tilbake på startstreken i NM-sammenheng var også Ole Christian Veiby, etter at han tidligere i år ble utestengt fra resten av VM-sesongen som følge av brudd på covid-reglementet.

Men det hindrer ham ikke fra å stille til start i Norge, og han viste også her at han har VM-tempoet inne. Med unntak av SS2, hvor NM-leder Frank Tore Larsen vant, så var Hyundai-føreren best på de raske og krevende asfaltveiene, og i mål kunne han konstatere at han hadde vunnet med 28 sekunder på Larsen. Anders Grøndal tok tredjeplassen i løpet, 48 sekunder bak Veiby, og melder seg nå på i sølvkampen sammenlagt etter at Marius Aasen måtte bryte.

I nyere tohjulsdrevne biler var det som vanlig ingen over og ingen ved siden av Steve Røkland, men det skal sies at han fikk mer matching av Morten Storsveen enn hva han er vant til. Syv av ni etappeseire tilfalt dog Røkland, som kunne sikre seg en seiersmargin på 23,9 sekunder til Storsveen. Stig Rune Skjærmoen var tilbake bak rattet igjen og tok tredjeplassen i klassen.

For de eldre firehjulsdrevne bilene så manglet Martin Nygård blant forhåndsfavorittene, og det skulle stå mellom Håkon Sveen Frøslid og Thomas Kvam. Men det var Frøslid som nå dro det lengste strået foran Kvam, forøvrig med akkurat ett minutts margin. Stein Erik Brynildsen berget tredjeplassen til tross for store tekniske problemer helt på slutten. Blant de eldre tohjulsdrevne bilene, så var det Olav Fredriksen som klinte til med seier i sin hissige Volvo 240, 1:04,9 foran Elling Helleberg. Tom Kristian Lien tok tredjeplassen i sin VW Golf Kitcar, bare 5,4 sekunder bak Helleberg.

Parc Fermé kommer tilbake med flere intervjuer og bilder fra løpet gjennom helgen...

Powered by Labrador CMS