Ken Block fra hans siste VM-runde noen sinne, Rally Catalunya i 2018, i en Ford Fiesta WRC.

Rally-VM freder Ken Blocks startnummer

Som en hyllest til den amerikanske bilsportprofilen vil ingen kunne ta i bruk startnummer 43 denne sesongen i Rally-VM.

Publisert

RALLY: Hyllestene har stått i kø i retning Ken Block etter den tragiske snøscooter-ulykken tidligere denne uken som kostet ham livet.

RALLY: Hyllestene har stått i kø i retning Ken Block etter den tragiske snøscooter-ulykken tidligere denne uken som kostet ham livet.

Den amerikanske 55-åringen, og ett av verdens aller største bilsportutøvere rent kommersielt, etterlot seg et enormt inntrykk på tvers av bilsportgrener og miljøer over hele verden - der hans sportslige karriere primært bestod av rallykjøring og tidvis også stor satsing på rallycross både i USA og i Europa.

Rally-VM har nå også gått ut med sin markering av Ken Blocks bortgang ved å trekke, eller frede om du vil, startnummer 43, denne sesongen. Det vil si at ingen vil kunne benytte dette nummeret, enten det er selvvalg etter automatisk generert etter startlistene.

– Med tanke på det enorme bidraget som vår gode venn Ken Block ga til motorsporten, og det faktumet hvor stor han var hos folk over hele verden, så er det helt på sin plass at hans startnummer 43 blir tatt vekk i løpet av 2023-sesongen. Selv om gesten er liten, så håper vi at det gir trøst til familien og vennene hans nå. Ken var en sann legende, og minnet om denne legenden vil være med oss for alltid, sier FIA-president Mohamed Ben Sulayem i en offisiell uttalelse.

I 20 av hans 25 VM-runder på CVen fikk han lov til å benytte seg av startnummer 43. Siste VM-runden han kjørte var Rally Catalunya i 2018, som endte med brutt løp. I tillegg var dette også hans faste startnummer gjennom hele rallycrosskarrieren.

Nummeret går også igjen i den nye emneknaggen #kb43ver som har gått viralt etter Blocks dødsfall, deriblant benyttet av hans egen datter Lia i et hjerteskjærende Instagram-innlegg.

Powered by Labrador CMS