Rallycross-EM, Höljes: Norsk seier og pallplass etter intens strategikamp i finalen

Publisert
Thomas Bryntesson gikk til topps i Höljes, og leder med det EM med full pott etter den første runden. (Foto: @World)
Thomas Bryntesson gikk til topps i Höljes, og leder med det EM med full pott etter den første runden. (Foto: @World)

RALLYCROSS: Det ble en forrykende norsk start på EM-sesongen i rallycross i svenske Höljes denne helgen. Mye oppmerksomhet var knyttet til Andreas Bakkeruds påmelding med ESmotorsport og deres Skoda på overtid av påmeldingsfristen, men det var Thomas Bryntesson som virkelig skulle skinne med det norske flagget i Höljes i toppklassen som å kalles RX1.

Den norsk-svenske 25-åringen har kjørt stabilt raskt denne helgen, og avsluttet også kvalifiseringen med bestetid som også sendte han til topps på listene før semifinalene. Og han kom seg trygt videre fra semifinalen, noe som ga Töcksfors- og Trøgstad-gutten pole position i finalen. Der tok han også starten og kontrollerte hele løpet som han ville, med en tradisjonell runde i alternativsporet på den siste runden.

Samtidig hadde Andreas Bakkerud hatt en vesentlig mer dramatisk oppkjøring til finalene. I semifinalen havnet han i en knalltøff kamp mot franske Andrea Dubourg, der de kjempet med nebb og klør om den siste finaleplassen. Dubourg kom seg forbi Bakkerud på siste runden, men fordi han skjøv bergenseren ut i velodrom-svingen, så ble han deplassert i finalen, hvilket ga Bakkerud en finaleplass.

29-åringen svarte med en kanonstart i finalen, tok alternativsporet på førsterunde, og hadde på et tidspunkt seieren i siktet. Men franske Fabien Pailler blokkerte tempoet til Bakkerud fra å kunne sette et støt på Bryntesson, og der med måtte han nøye seg med en tredjeplass - like fullt et godt «comeback» fra en som ikke var ventet å kjøre i dette sirkuset.

Andreas Bakkerud i ESmotorsport sin Skoda Fabia. (Foto: @World)
Andreas Bakkerud i ESmotorsport sin Skoda Fabia. (Foto: @World)

Forøvrig verdt å nevne at David Norgaard og Hans-Jøran Østreng også kom til semifinale, men de kom dessverre ikke videre. Sivert Svardal viste også svært imponerende takter søndag, med en femtetid i Q3 som høydepunktet, men to brutte omganger med tekniske problemer lørdag ødela EM-debuten for ham totalt sett.

I RX3, tidligere kjent som Super1600, ble det stang ut for samtlige norske førere, som ellers har vist svært gode takter gjennom helgen. Per Magne Svardal fikk helgen ødelagt med tekniske problemer, mens Espen Isaksætre, Marius Solberg Hansen, Sebastian Høidalen og Martin Kjær alle kom seg videre til semifinale. Og både Isaksætre og Solberg Hansen var begge nære å kunne ta seg videre fra hver sin semifinale, men de måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen. Høidalen og Kjær røk også ut i semifinalene. Yuri Belevsky fra Russland og Sveits vant finalen i denne klassen.

Parc Fermé kommer tilbake med flere intervjuer og reaksjoner fra Höljes litt senere...

Powered by Labrador CMS