Rovanperä med kjempekrasj

En real stjernesmell for årets klare ener i Rally-VM på den andre etappen av Ypres Rally Belgia.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Han har dominert VM-sesongen i rally så langt og levert en mer eller mindre feilfri sesong. Men på SS2 av Ypres Rally Belgia skulle det bli bråstopp for Kalle Rovanperä og kartleser Jonne Halttunen.

Etter drøyt fem minutters kjøring bommet finnen på linja i det svært krevende asfaltrallyet, der han skjenet ut en av løpets mange beryktede grøftekanter, før han ble slynget opp i luften og landet ute på et jorde etter flere rundkast.

Det ble tidlig klart at både fører og kartleser kom seg ut av bilen for egen maskin, og tilsynelatende uskadd, slik det som oftest skjer. Det ble dog store materielle skader på bilen, og derav usikkert på om det er mulig for ham å fortsette rallyet. Det kommer som oftest han på hvorvidt det er skader på velteburet eller ikke.

Rovanperä hadde tatt ledelsen etter fredagens første fartsprøve, men etter krasjen er det teamkollega Elfyn Evans som har tatt over ledelsen foran Ott Tänak. Oliver Solberg har åpnet fredagen rolig for å sikre kilometer og fullførte etapper, og fikk attpåtil regn ute på SS2, men norsk-svensken holder niendeplassen, halvminuttet bak Evans.

Powered by Labrador CMS