Det virkelig fart i Toyotaen til Elfyn Evans denne fredagen, men én feil skulle koste han ledelsen.
Det virkelig fart i Toyotaen til Elfyn Evans denne fredagen, men én feil skulle koste han ledelsen.

Rovanperä overtar ledelsen av Rally Estland etter Evans begikk dugnadsarbeid

I den gjeveste klassen har det gått rolig for seg med noen unntak, mens WRC2-klassen har bydd på sekundstrid uten like.

Publisert

RALLY: Elfyn Evans startet dagen på riktig fot etter å ha hatt en komfortabel ledelse ned til sin Toyota-makker og VM-leder, Kalle Rovanperä. Evans kjørte et forholdsvis jevnt løp gjennom dagen uten å gjøre merkbare feil.

RALLY: Elfyn Evans startet dagen på riktig fot etter å ha hatt en komfortabel ledelse ned til sin Toyota-makker og VM-leder, Kalle Rovanperä. Evans kjørte et forholdsvis jevnt løp gjennom dagen uten å gjøre merkbare feil.

Det har også sjeldent blitt gjort feil lengre ned i feltet under fredagen sett borti fra punktering og tekniske problemer for Oliver Solberg og Gus Greensmith. Thierry Neuville slet med forholdene under SS6, og mistet en plass til Espekka Lappi som var rask under gårsdagens shakedown.

— Forholdene er vanskelig og jeg har ingen tillit til bilen. Jeg stoler ikke på den og jeg aner ikke hvordan jeg skal kjempe med gutta i tet denne helgen. Jeg må bare kjøre smart å få bilen hjem, det er første prioritet, sa Neuville etter starten på dagens andre loop.

Pierre-Louis Loubert overtok sjetteplassen på SS8 fra hans lagkamerat Adrien Fourmaux etter en snurring. Den åttende etappen viste seg å være preget av svært varierende forhold som Fourmaux viste seg å tapte på.

Katastrofalt dugnadsarbeid

Dramatikk skulle det bli under dagens siste fartsetappe. Evans som hadde ledet komfortabelt tok en tur ute i periferien og klippet buskene i åpningen av etappen, sannsynligvis til glede for de kommunalt ansatte.

Rovanperä kjørte inn til bestetid på SS9 og overtok ledelsen på sin lagkamerat på hele 11,7 sekunder. Til tross for et middels godt arbeid gjennomført i buskene, var det naturligvis en meget irritert Evans som kjørte i mål med en delt syvendetid med Andreas Mikkelsen.

— Jeg tror du kan se hva historien er. Vi var i buskene rett fra start, så etter det var det bare å sørge for å få bilen i mål. Det er ingenting du kan gjøre under forhold som dette, sa Evans etter sekundtapet.

— Ettermiddagen var bra. Jeg er glad vi kunne utnytte startposisjonen vår litt mer og kjøre på da vi hadde feste. Det kommer til å bli interessant å se hva som skjer med gutta bakover i feltet, sa Rovanperä etter målgang.

Harde kamper i WRC2

Sekundstriden som utspilte seg i åpningen av dagen i WRC2-klassen har vært neglebitene fra fredagens første fartsetappe. Andreas Mikkelsen tok ledelsen i klassen med et drøyt sekund, takket være torsdagens publikumsetappe.

Egon Kaur og Mikkelsen kjørte nemlig inn til identisk etappetid etter SS2 med en 14:19,2. Bak fulgte Emil Lindholm som også ønsket å ha en finger med i spillet.

De vanskelige forholdene som har preget dagen skulle også gjøre ting vanskelig i WRC2. Kaur overtok ledelsen av klassen mens Lindholm kjørte inn tid med bestetid på SS3.

— Jeg er ikke hundre prosent komfortabel med bilen under disse forholdene, så vi er nødt til å gjøre noen endringer under servicen. Sporene i veien drar bilen i alle retninger, sa Mikkelsen etter etappen.

Under den påfølgende etappen snurret Kaur og tapte ledelsen til Lindholm som da var tett fulgt av Teemu Suninen og Mikkelsen. Det gjorde at det stod mellom to finlendere og én nordmann etter dagens første loop.

— Det har vært bra, jeg har nytt etappene. Det har ikke vært enkelt og vi har allerede begynt å få noen røtter. Vi forsøker å lese veien å se hvordan vi skal angripe røttene, sa Lindholm etter dagens første gjennomkjøring.

Og så var det to

De to første etappene i den andre loopen byttet Lindholm og Mikkelsen på ledelsen mens Suninen fulgte bak og hentet inn tid på lederduoen. Kaur som forsøkte å hente inn teten etter sin snurring tapte ytterlige plasseringer da han støtet på en punktering.

Under SS8 skulle samme skjebne felle Egon Kaur på ny, men også Lindholm. Det gjorde at kampen som strakk seg fra topp fire kun involverte Andreas Mikkelsen som overtok ledelsen fra lindholm, og Teemu Suninen.

Suninen tapte mye tid til nordmannen etter dagens siste fartsetappe. Andreas Mikkelsen vant derfor fredagsduellen i WRC2 og leder med drøye 12 sekunder til Suninen.

— Vi har gitt på der vi har følt oss komfortable og kjørt rolig der det har vært høy risiko for punkteringer med de høye røttene. Vi har en fin ledelse for morgendagen så forhåpentligvis kan vi enda en bra dag. Det er fortsatt langt igjen, sa Mikkelsen etter målgang.

Powered by Labrador CMS