Nå kan du få muligheten til å suse nedover langstrekken på Norges nasjonalanlegg uten å måtte forlate din egen bolig.

Rudskogen foreviges i populært racingspill

Den mest nøyaktige virtuelle gjengivelsen av Norges nasjonalanlegg vil snart være tilgjengelig for bruk.

Publisert

SIMRACING: Tidligere i år kunne Parc Fermé melde om at Norges nasjonalanlegg, Rudskogen Motorsenter, ville bli gjort tilgjengelig i det populære racingspillet iRacing. Samtidig gjorde utvikleren det klart at publikum måtte beregne noe ventetid.

I kveld kommer derimot gladmelding fra utviklerne av spillet. Baneanlegget vil gjøres tilgjengelig allerede neste uke for allmenheten. Banen vil også være gratis for alle eksisterende og nye medlemmer av det abonnementsbaserte spillet.

Tilgjengeliggjør banen

Norges nasjonalanlegg vil være tilgjengelig for alle brukerne av iRacing-spillet. Banen vil ta plass i rekken av en mengde annet gratisinnhold.

— Dette er bare kjempegøy, og det åpner jo for at flere kan få kjøre på Rudskogen, sier salgs- og utviklingssjef Henning Jodnes til Parc Fermé.

Banen byr på det beste av to verdener, sier markedssjef Kevin Bobbitt, og understreker:

— Med en lengde på litt over to miles (over tre kilometer, journ.anm.) så går banens lengde innunder de litt kortere racingbanene, men med profilen på banen og mengden med svinger - totalt 14, så minner den likevel mer om en Grand Prix-bane.

Klar neste uke

Sist vi pratet med iRacing om utviklingen av baneanlegget var de klare på at man ikke ville se utgivelsen av banen før tidligst 2023. Men den siste uken viste utvikleren noen teaserbilder av rettstrekken etter sving nummer én.

– Brukerne av iRacing kan forvente en teknisk bane som kaster dem inn i alle mulige utfordringer. Alt fra en lang rettstrekning hvor du må få utnyttet farten maks, til et teknisk parti med krappere radiuser på svingene og en rytmisk seksjon med S-svinger, sier Bobbitt.

Så hvis du ville finne ut av hvor fort fjorårets Mercedes Formel 1-bil klarer å kjøre rundt den litt over tre kilometer lange banen, om NASCAR-biler passer seg på Norges nasjonalanlegg eller om du kun vil herje med noen kompiser i en virtuell konkurranse så er mulighetene der.

Etter planen betyr det også at NM i Simracing vil avholde finaleløpet sitt på Rudskogen.

Powered by Labrador CMS