Russlands Grand Prix: Norris gamblet og feilet - da fikk Hamilton nådd en historisk milepæl i Formel 1

Publisert
Lewis Hamilton. (Foto: Jiri Krenek / Mercedes)
Lewis Hamilton. (Foto: Jiri Krenek / Mercedes)

FORMEL 1: Fra en sensasjonskvalifisering fikk Lando Norris æren av å starte i fremste startposisjon i forbindelse med Russlands Grand Prix i Sotsji. I starten var det dog Carlos Sainz jr. som kom ledende ut, og de tidligere teamkameratene i McLaren fulgte hverandre alene i tet gjennom første halvdel av løpet.

Norris tok seg forbi og hadde ledelsen så å si hele løpet ut. Men så kom regnværet, i løpet av de siste rundene bøttet det såpass ned at de fleste gikk inn for å sette på regndekk, fortrinnsvis intermediate. Norris valgte dog å gamble, og satse på at regnværet ikke ville øke. Samtidig hadde Hamilton gått for den sikre siden og sette på regndekk.

Det så først lovende ut for Norris med tanke på å sikre karrierens første Formel 1-seier, men til slutt var regnværet altfor kraftig. Såpass kraftig at han knapt kom seg rundt banen, og måtte inn i pit for regndekk for i det hele tatt å kunne fullføre løpet. Men tidstapet var så stort at han endte nede på en syvendeplass som følge av dette gamblingen.

Hamilton tok en etterlengtet seier nå, for første gang siden Storbritannias Grand Prix i sommer. Etterlengtet var den fordi han nådde en historisk milepæl; for dette var Lewis Hamiltons seier nummer 100 i Formel 1. Det er ni seire siden han tangerte den tidligere rekorden til Michael Schumacher på 91 seire.

Og - i mellomtiden hadde Max Verstappen, og flere andre forsåvidt, ligget som gjedda i sivet og plukket plassering. Før løpet hadde nederlenderen gjort et fullt motorbytte som medførte gridstraff og bakerste startposisjon. Men Verstappen og Red Bull gjorde samme taktikk som Hamilton og Mercedes og gikk for det sikre etter å ha klatret enorme mengder plasseringer gjennom løpet, og Red Bull-føreren knep en knallsterk andreplass som følge av både oppkjøringen og den taktiske manøveren mot slutten av løpet. Skadebegrensningen var komplett i et løp hvor han forventet å miste VM-ledelsen til Hamilton, men der skiller det nå bare to poeng i favør briten.

Siste pallplass gikk til Carlos Sainz jr., som til slutt fikk godt utbytte av den gode kvalifiseringen lørdag og taktikken rundt regnværet mot slutten. Han tapte mye tid på dekkslitasje i kampen med Norris, men kom tilbake da det gjaldt som mest og sikret karrierens femte pallplass.

Powered by Labrador CMS