Carlos Sainz jr.

Sainz på pallen, Tsunoda-sensasjon og trist avslutning på Kimis Formel 1-karriere

Her er noen av nøkkelelementene fra VM-finalen i Abu Dhabi som gikk i glemmeboka etter den sinnssyke avslutningen på løpet.

Publisert

FORMEL 1: Mens vi venter på enda flere inntrykk, følelser og reaksjoner i kjølvannet av tidenes kanskje mest dramatiske avslutning på en Formel 1-sesong noen sinne, så tar vi oss raskt tid til å minne om noen andre episoder som ellers ville fått langt større fokus om omstendighetene hadde vært annerledes.

Ikke unaturlig er det Hamilton og Verstappen i monitor gjennom store deler av løpet, og ikke minst når vi fikk den avslutningen som vi gjorde - der Verstappen fikk sikkerhetsbilen servert på et sølvfat kombinert med kvikk reaksjon med å sette på soft-dekk.

Men i mål er det også verdt å nevne at Carlos Sainz jr. kjørte inn til den siste pallplassen. Sergio Perez måtte bryte tre runder før slutt, og Valtteri Bottas hadde heller ingen god siste arbeidsdag for Mercedes der han til slutt kjørte seg inn til en nokså anonym sjetteplass.

Sainz derimot gjorde maks ut av årets siste løp, og forseglet med det Ferraris konstruktørtittel også - selv om det kun var teori som kunne hindret dem fra å ta McLaren i denne duellen. Men med å være best of the rest denne søndagen, så klatret også Sainz to plasser opp sammenlagt, forbi både sin teamkamerat Charles Leclerc og sin ellers gode kamerat og tidligere teamkollega Lando Norris. Spanjolen endte med det på en femteplass sammenlagt i år.

Går man ett hakk til ned på resultatlista fra Yas Marina Circuit så finner vi kanskje det mest oppsiktsvekkende resultatet isolert sett fra løpet. AlphaTauri-unggutten Yuki Tsunoda (21) har hatt en heller ustabil debutsesong i Formel 1 og aldri vært å regne med høyt opp på totallistene i et løp.

Men japaneren viste et uforskammet godt tempo generelt denne helgen, og holdt også dette tempoet i løpet. Det gjorde han også var på rett plass til rett tid til å kjøre inn til soleklart karrierebeste. Tsunoda kunne nemlig kvittere med en høyst respektabel fjerdeplass i sesongavslutningen.

Av den litt mer kjedelige sorten må vi ikke glemme at den store Formel 1-legenden Kimi Räikkönen avsluttet karrieren sin i dag. Hans siste deltakelse fikk stor oppmerksomhet i forkant, men druknet raskt når løpet var igang og ikke minst dramatikken eskalerte etterhvert.

Usynlig ble det også over at han måtte bryte med tekniske problemer etter 25 runder. Kimi hadde uansett en svak kvalifisering og startet nest bakerst, kun foran Mick Schumacher (Nikita Mazepin måtte stå over på grunn av covid-smitte, journ.anm.), og det ble aldri det store løpet for finnen. Dermed ble en eventyrkarriere avsluttet på heller kjedelig vis for sesongens eldste og mest erfarne fører.

Powered by Labrador CMS