Carlos Sainz.

Sainz sikret Ferrari-pole på hjemmebane

Spanjolen sørget for et best mulig utgangspunkt for Tifosi-jubel denne helgen.

Publisert

Italia GP kvalifisering - topp 10

1. Carlos Sainz, Ferrari, 1:20,294

2. Max Verstappen, Red Bull, +0,013

3. Charles Leclerc, Ferrari, +0,067

4. George Russell, Mercedes, +0,377

5. Sergio Perez, Red Bull, +0,394

6. Alex Albon, Williams, +0,466

7. Oscar Piastri, McLaren, +0,685

8. Lewis Hamilton, Mercedes, +0,526

9. Lando Norris, McLaren, +0,685

10. Fernando Alonso, Aston Martin, +1,123

FORMEL 1: Ferrari har alle muligheter til å gjøre et godt løp på hjemmebane etter at Carlos Sainz tok pole position og Charles Leclerc sikret tredjeplass i lørdagens kvalifisering. 

Leclerc, Verstappen og Sainz svarte på hverandres bestetider i det aller siste forsøket. Charles Leclercc toppet først lista, men så ble hans lått med 54 tusendeler av Max Verstappen. Så kom altså Carlos Sainz og slo de begge, og spanjolen sikret med det Pole position 13 tusendeler foran Verstappen.

– I morgen skal jeg gi alt for å holde fast på P1. En god start, et godt første stint også se om vi kan kjempe med Max. I longruns er han raskere men jeg skal gi alt, sa Sainz etter å ha sikret pole.

Like bra gikk det naturligvis ikke for alle, og Alpine var nok det teamet med den tyngste dagen på jobb. Både Pierre Gasly og Esteban Ocon røk ut og må starte søndagens Italia Grand Prix fra henholdsvis 17. og 18. startposisjon. Guanyu Zhou, Kevin Magnussenl, og Lance Stroll forsvant også ut før Q2 kom i gang. 

– Det er kort vei fra topp til bunn i Formel 1. Gasly og Alpine kunne feire pallplass på Zandvoort, nå er både Gasly og Ocon ikke med i denne kvalifiseringen, kommenterte Viaplays Hennig Isdal.

Liam Lawson imponerte med å komme videre til Q2, og selv om det ikke ble avansement til Q3 imponerte han med å sikre 12. startposisjon rett bak teamkamerat Yuki Tsunoda. Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas og Logan Sargeant kom heller ikke videre til Q3. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS