Storstilt pressekonferanse i Piteå fredag, i forkant av Race of Champions. Fra venstre Petter Solberg, Oliver Solberg, Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Jarno Opmeer og and Lucas Blakeley.

Sebastian Vettels store hyllest til rallysporten

Det ble ikke akkurat mindre vann på rallymølla for den populære Formel 1-profilen etter pressekonferansen i forbindelse med Race of Champions.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Far og sønn Solberg med Petter og Oliver er to av mange trekkplastere i forbindelse med den uhøytidelige, men tradisjonsrike Race of Champions, som nå har fått fotfeste som et vinterkonsept i Piteå i Nord-Sverige. Sammen representerer de Norge i landskampen som kjøres lørdag, mens det er individuelle konkurranser søndag.

RALLY: Far og sønn Solberg med Petter og Oliver er to av mange trekkplastere i forbindelse med den uhøytidelige, men tradisjonsrike Race of Champions, som nå har fått fotfeste som et vinterkonsept i Piteå i Nord-Sverige. Sammen representerer de Norge i landskampen som kjøres lørdag, mens det er individuelle konkurranser søndag.

Og de er to av mange enda større profiler. Sebastien Loeb er selvfølgelig på plass, som tidenes mestvinnende verdensmester uansett bilsportgren, de store svenske Johan Kristoffersson er på plass, og fra Formel 1-sirkuset er tyskerne Sebastian Vettel og Mick Schumacher, samt den gamle McLaren-duoen fra mer enn 20 år tilbake, Mika Häkkinen og David Coulthard på plass, og dette er bare noen av en større lineup med både forhenværende for fortsatt aktuelle bilsportprofiler.

Petter vil åpne dørene

Blant utøvere av nyere dato er det liten tvil om at Sebastian Vettel er å regne som kanskje den største profilen i forbindelse med bilsportens uformelle mestermøte. Han har vunnet VM i Formel 1 fire ganger på rad, fra 2010 til 2013, og til tross for stadig svakere resultater bygde han seg opp som en av sportens desidert mest populære utøvere grunnet sitt vesen i seg selv på mange områder.

De siste par ukene har det også vært hintet til at Vettel snuser på rallysporten, noe Formel 1s offisielle plattformer selv var tidlig ute med å flagge. Til Parc Fermé har også Petter Solberg avslørt at han har snakket rally i mange år med Vettel, uten at de har gjort altfor mye alvor ut av snakket.

– Det er jo lett at det blir med praten, og han har jo vært proff og slikt nå vet du, så det har jo ikke vært mulighet. Så vi får se. Men vi har snakket om at han må få komme og teste, så den muligheten har han, sier Petter Solberg til Parc Fermé.

Fortjener mer oppmerksomhet

Under preffekonferansen i Piteå oste det lovord fra Vettel, også i retning Solberg. Selv har han vært god venn av den norske bilsportlegenden i mange år, hvor de nærmest ukentlig har hatt kontakt med hverandre.

Det var tydelig at kjemien også stemte mellom tyskeren og begge Solberg-gutta på pressekonferansen. For eksempel fleipet Vettel med at han som var ville latt sønnen sin vinne, som et råd til Petter - naturlig nok til stor fornøyelse hos Oliver (se Twitter-post).

Men spøk til side, så holdt ikke Vettel igjen for sin beundring overfor rallysporten.

– Jeg er stum av beundring overfor rallyførere. Førerne er vanvittig gode, og de får ikke den oppmerksomheten de fortjener. Ferdighetene er utrolige, og det er grenen også. Jeg føler jeg kommer med en skrutrekker og en hammer mens de kommer inn i første sving med en full verktøykasse. Uansett hva som skjer, så er de i stand til å bruke riktig verktøy, sier Vettel metaforisk.

Avskriver ikke rallyen

Spørsmålet kom naturlig nok opp om vi får se ham i en rallybil snart.

– Det er i såfall en enorm jobb som må til, men kanskje etter en stund hvis det først begynner å klø. Det hadde vært en fin utfordring, slår tyskeren fast.

Han avslører også at rally er en sport han har fulgt tett i mange år ved siden av sin aktive karriere som Formel 1-fører.

– Jeg har alltid sett litt. Om ikke hver enkelt splittid, så har jeg sett løpene og etappene. Jeg husker tiden hvor Petter vant og konkurrerte. Jeg har alltid blitt imponert over det faktumet at du kan kjøre så fort uten kerbs og banegrenser. Uansett hva som kommer så bryr du deg ikke om terrenget og forholdene, slår han fast.

Powered by Labrador CMS