George Russell.
George Russell.

Sensajonskvalifisering av Mercedes og George Russell

De virket totalt akterutseilt. Da det gjaldt som mest, så skulle vi også få en ny mann på statistikken over pole position i Formel 1.

Publisert Sist oppdatert

. FORMEL 1: Før den ungarske løpshelgen i Formel 1 var det lite som tydet på at Mercedes skulle være noe nærmere Red Bull og Ferrari, og etter fredagens treninger var det enda mindre som tydet på at det mest overlegne teamet de siste årene skulle hamle opp med det beste teamet for sesongen.

Men da det gjenstod ett eneste forsøk på tampen av Q3, så fant Mercedes-fører George Russell et helt ukjent tempo når startposisjonene til søndagens løp skulle avgjøres. I utgangspunktet stod det mellom Ferrari-førerne Charles Leclerc og Carlos Sainz jr., der alt tydet på at Sainz skulle sikre sin andre pole position for sesongen. Spesielt når Max Verstappen først gjorde en førerfeil, før han deretter ble rammet av motorproblemer og havnet sist i Q3, altså på en tiende plass.

Men som lyn fra klar himmel smalt altså George Russell til med sin livs runde, og med det sikret han altså bestetid og beste startspor til søndagens løp. Den unge briten har denne sesongen erstattet Valtteri Bottas som Lewis Hamilton sin teamkamerat, men har utvilsomt vist et overbevisende tempo i sin første sesong som Mercedes-fører

Og syvendeplassen til Hamilton i kvalifiseringen vitnet også om at Russell leverte en kanonrunde som ingen forventet på forhånd.

– Gårsdagen var nok den verste fredagen vi har hatt denne sesongen. Vi visste ikke hvilken retning vi skulle gå i. Så passerte jeg mål og så på skjermen at det var førsteplass. En helt utrolig følelse. For å være ærlig så må vi sette oss ned og forstå hvor dette kom fra i dag, sa en rørt og svært overrasket Russell etter målgang.

Dette er altså hans første pole position i karrieren, og Mercedes sin første pole position denne sesongen. Vi må tilbake til Saudi-Arabia i fjor for å vinne sist Mercedes tok pole position, den gang signert Lewis Hamilton.

I likhet med Russell har altså Sainz og Red Bull-fører Sergio Perez også oppnådd pole position for første gang i sine karrieren denne sesongen. Men apropos Red Bull, så ble de til slutt helt akterutseilt. Perez ble slått ut i Q2, og Verstappen fikk som kjent motorproblemer og må starte fra tiende startposisjon.

Alpine viser igjen at de henger med som «best of the rest» sammen med Lando Norris i McLaren. Den unge briten tok fjerdetiden, etterfulgt av Esteban Ocon og Fernando Alonso. Bak Hamilton finner vi forøvrig Valtteri Bottas og Daniel Ricciardo.

Powered by Labrador CMS