Sir Frank Williams.
Sir Frank Williams.

Sir Frank Williams er død

Den britiske Formel 1-legenden sovnet inn søndag, 79 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Søndag kom den triste beskjeden om at Sir Frank Williams er gått bort. Han gjorde seg bemerket som en av Formel 1-sportens aller største legende noen sinne gjennom Formel 1-teamet han grunnla i 1977 og den dag i dag fortsatt bærer hans navn.

Det er teamet selv som bekrefter dødsfallet søndag ettermiddag. 79-åringen ble sendt til sykehus fredag og sovnet inn med sin nærmeste familie rundt seg søndag morgen. Den formelle dødsårsaken er ikke kjent, og da Williams havnet på sykehus for et snaut år siden - der han forøvrig ble skrevet ut julaften - så valgte familien å holde helsetilstanden hans hemmelig.

Teamet sier følgende i en offisielle uttalelse etter at de ble informert om grunnleggerens bortgang:

Williams Racing er i dyp sorg over bortgangen til vår grunnlegger Sir Frank Williams. Han var en legende og et ikon for sporten vår. Hans dødsfall makrer slutten på en æra for vårt team og for Formel 1-sporten. Han var enestående og en sann pionér. Til tross for å ha opplevd en rekke motgang i livet sitt, så ledet han laget vårt til 16 VM-titler, noe som gjorde oss til ett av de mest suksessrike lagene i sportens historie. Hans verdier i form av integritet, teamarbeid og en sterk uavhengighet og besluttsomhet vil fortsette å bestå i kjernen av vårt team og hans arv, noe som står sterkt i familienavnet Williams som vi stolt kjører under. Våre tanker går til Williams sin familie i denne vanskelige tiden.

Frank Williams og datteren Claire under teamets offisielle lansering i 2014.
Frank Williams og datteren Claire under teamets offisielle lansering i 2014.

Williams ledet laget selv fram til 2012 hvor han overlot roret til datteren Claire. Hun styrte teamet i med- og motgang fram til det ble kjent at amerikanske Dorilton Capital kjøpte hele teamet sensommeren 2020 - med påfølgende avtropping fra Claire Williams sin side som teamsjef. Men de nye eierne var fortsatt klare på at de ville fortsette å kjøre under familienavnet som har båret merkevaren gjennom mer enn fem tiår.

Frank Williams var en markant skikkelse i Formel 1-depotet. Siden 1986 har han sittet i rullestol som følge av at han ble lam etter en bilulykke i Frankrike etter en Formel 1-test på Paul Ricard.

I 2017 kom forøvrig dokumentaren «Williams» ut i regi av Morgan Matthews som nettopp tar for seg den helt unike familiehistorien som kretser rundt Frank Williams og hans fotavtrykk i den internasjonale motorsporten.

Powered by Labrador CMS