Dennis Hauger prøvesitter Formel 2-bilen til Prema for aller første gang.

Slik var Dennis sin aller første testdag i Formel 2-bil

64 gjennomførte runder og en plassering midt på tidstabellen er fasiten etter Dennis Haugers Formel 2-debut torsdag.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det har vært knyttet stor spenning til Dennis Haugers første tur i en Formel 2-bil sammen med Prema-teamet, noe som fant sted på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi tordag. To økter á tre timer, én på formiddagen og én på ettermiddagen, skulle gjennomføres for å få den første følelsen med hva som venter ham i 2022.

FORMEL 2: Det har vært knyttet stor spenning til Dennis Haugers første tur i en Formel 2-bil sammen med Prema-teamet, noe som fant sted på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi tordag. To økter á tre timer, én på formiddagen og én på ettermiddagen, skulle gjennomføres for å få den første følelsen med hva som venter ham i 2022.

Da vi snakket med Dennis onsdag var han først og fremst klar for bare å få sittet i bil igjen etter at han fra sidelinjen fikk se flere av sine likesinnede konkurrenter fra både Formel 3 og i kommende Formel 2 få teste Formel 1-bil da Formel 1-sirkuset hadde sine siste testdager for året tirsdag og ondag.

Manager Harald Huysman var også tydelig på at rundetider på ingen måte er noe man skal ta på største alvor, og viste til at Oscar Piastri - årets Formel 2-mester for Prema - leverte 15. tid i sin første test.

Tiendetid totalt

At Dennis da kjører inn til en tiendeplass av 22 førere, uten at det skal ha noen betydning, tyder i alle fall på at nordmannen har funnet seg godt til rette med en gang. Siste treningspass ble avsluttet med 44 runder, mens første treningspass bestod av 20 runder.

Hauger har selv ikke vært tilgjengelig for kommentar torsdag, men Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund og Formel 1-kommentator for NENT, er på plass og har observert Hauger gjennom hele dagen, både på og utenfor banen.

– Alt dreier seg om å lære seg bilen, så rundetider er ikke noe fokus. At Jehan Deruvala setter topptid i den andre Prema-bilen er bare fra, for det viser at Prema vet hva de driver med. Og naturlig nok kan ikke det sammenliknes med Dennis om aldri har kjørt dette før i dag, sier Gulbrandsen til Parc Fermé.

Team Norways fysiske trener Jan Åge Asgrimsplass er på plass i Abu Dhabi for å bistå Dennis Hauger,

– Ekstremt fokusert

Tiendeplassen ser han på med svært positive øyne, selv om han igjen understreker at rundetider ikke betyr noe. Til sammenlikning var årets Formel 3-rival Jack Doohan på en tredjetid, Calan Williams som også har vært i F3 endte på en sjetteplass, mens rutinerte Formel 2-førere som Juri Vips, Liam Lawson og Marcus Armstrong endte på henholdsvis 16.-, 18.- og 20. plass.

– Det viser hvor lite det har å si. Men når det er sagt er det nesten i overkant bra at Dennis på en slik dag kjører inn til den tiden han gjør, sier Gulbrandsen.

– Hvordan framstår Dennis?

– Han er ekstremt fokusert. Jeg har kun hatt noen korte samtaler med han, men jeg har observert alt som er fra sidelinjen. Og det er ingen tvil om at det ligger en dyp indre motivasjon i Dennis Hauger. Det er ekstremt tydelig. Han tar jobben sin på alvor, sier Gulbrandsen.

Dennis Hauger i forbindelse med sin første Formel 2-test på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Kollisjon med Vips

Under første treningsplass ble det en 13. tid og som nevnt kun 20 runder, da kjøringen også ble avbrutt med rødflagg etter at Hauger skal ha hatt et lite sammenstøt med Juri Vips.

Det foreligger ingen videobeviser av sammenstøtet, og Haugers bil skal enkelt ha blitt tauet tilbake igjen. Gulbrandsen så heller ikke hva som skjedde.

– Nei, jeg vet ikke. De kom vel borti hverandre uten at jeg har noe mer oversikt, sier han.

Formel 2-testene fortsetter denne uken med kjøring både fredag og lørdag før alle sammen tar juleferie med nye tester igjen godt over nyåret.

Powered by Labrador CMS