Oliver Solberg fra torsdagens shakedown.
Oliver Solberg fra torsdagens shakedown.

Rally Sweden, shakedown:

Solberg er på skuddhold – Mikkelsen og Veiby eksakt likt i WRC 2

Det er liten tvil om at veiforholdene utvikles seg drastisk i takt med hver bil som kjører igjennom.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: I skrivende stund er fortsatt ikke shakedown ferdig gjennomført, men vi kommer med fortløpende oppdateringer under.

Mye tyder i alle fall på at det fikk vesentlig raskere fra første gjennomkjøring og utover i omgangene man kjører. Samtlige førere har forbedret seg betraktelig. Shakedown-vinner Kalle Rovanperä som eksempel har forbedret seg med nesten 15 sekunder, mens Oliver Solberg på en åttendeplass kjørte seg med hele 18 sekunder, og av de beste totaltidene har Solberg tre sekunder opp til Rovanperä på topp.

I WRC 2 har Ole Christian Veiby levert et imponerende tempo og har hele tiden ligget foran de andre. Andreas Mikkelsen lå et stykke bak to gjennomkjøringer, hvor mye tydet på at han hadde vært av veien eller fått påført et annet større tidstap på andre gjennomkjøring. Men på sitt tredje forsøk satt den også for Mikkelsen, som nå er tidelet likt med Veiby.

Disse var lenge de raskeste i klassen, men helt på tampen rett før arrangøren stengte portene til shakedown, så kastet russiske Nikolay Gryazin seg på og snøt dem fra bestetiden, med 1,5 sekund raskere tid som beste gjennomføring. Gryazin var forøvrig den eneste i toppfeltet i WRC 2 som kjørte fire ganger igjennom.

Powered by Labrador CMS