Lewis Hamilton og Max Verstappen tett duell inn i første sving på Circuit de Barcelona-Catalunya.
Lewis Hamilton og Max Verstappen tett duell inn i første sving på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Spania forlenger med Formel 1-sirkuset

Fem nye sesonger er sikret for den spanske F1-arrangøren.

Publisert

FORMEL 1: De siste 30 årene har Spanias Grand Prix vært fast innslag på Formel 1-kalenderen med Circuit de Barcelona-Catalunya som destinasjon, og fredag melder Formel 1 at den spanske arrangøren er med videre i fem år til.

Det betyr at spanjolene er sikret Formel 1-løp på den klassiske banen ved Montmelo nordøst for Barcelona sentrum til og med 2026. Det betyr totalt 40 år sammenhengende i Formel 1-sirkuset, der Jerez var deres faste destinasjon fra 1986 og fram til 1991.

Ellers har Spania arrangert Formel 1 på både 50-, 60- og 70-tallet med henholdsvis gatebanen Pedralbes, parkbanen Montjuic og Jarama-banen. I dag er det Fernando Alonso og Carlos Sainz jr., som representerer Spania blant førerne der førstnevnte er den eneste spanjolen som er blitt verdensmester i Formel 1 (2005 og 2006).

– Jeg vil takke promotoren og myndighetene for deres engasjement og forpliktelse for at Formel 1 forblir i Barcelona, med utbedringer som gjøres på banen og fasilitene med den videre fortsettelsen av vår lange historie. Teamene og førerne gleder seg alltid til å kjøre på og besøke Barcelona, og den spanske fansen vil kunne fortsette å komme tett på landets store helter, Fernando Alonso og Carlos Sainz, sier Formel 1-president og øverste leder Stefano Domenicali i en offisiell uttalelse.

Powered by Labrador CMS