Dennis Olsen i føringa på den spesielle roval-banen Lausitzring i Tyskland.

Sterk avslutning på DTM-helga for både Dennis og Emil

Dennis Olsen snudde dårlig utgangspunkt til en sterk femteplass, mens Emil Gjerdrum sikret en soleklar bestenotering for sesongen.

Publisert

RACING: Denne helgen ble DTM-runden på Lausitzring gjennomført, med tilhørende supportklasser. Og tidlig så det ut som at både Dennis Olsen og hans fem andre Porsche-kolleger. På første fritrening ble det en beskjeden 23. plass av 28 biler for Olsen, etterfulgt av 22. tid på trening to. Ingen av Porschene hadde så langt klart å sette en tid innenfor topp 10.

Med andre ord forberedte Olsen seg på en vanskelig helg hvor de neppe hadde maskineriet til å kjempe om en topplassering, noe lørdagens kjøring også innebar. En 18. tid på kvalifiseringen var en beskjeden forbedring, der han kjørte seg opp til 12. plass i løpet senere på ettermiddagen, og således også ble beste Porsche-fører.

Dennis Olsen.

Til søndagens kjøring var det tydelig at de klarte å få til noen forbedringer. En 13. tid på kvalifiseringen var også en ny forbedring fra lørdagens kjøring, før Olsen klinte til med en knallstart og godt løpstempo, der han til slutt plasserte seg på en femteplass og nest beste Porsche - kun slått av teamkompis Thomas Prening som ble nummer fire.

Med det klatrer Olsen også opp til en syvendeplass sammenlagt, mens Mirko Bortolotti har tatt over mesterskapsledelsen etter Prening.

Men det var ikke bare Olsen som kunne avslutte løpshelgen med et smil om munnen blant utøvere med norsk pass. Emil Christian Gjerdrum fikk endelig sitt store gjennombrudd i supportklassen GT4 Germany hvor han har slitt med både varierende resultater og enn så lenge mangel på mulige topplasseringer.

Lørdag kvalifiserte Gjerdrum inn til en 11. tid, som også er hans personlige bestenotering i kvalifiseringsssammenheng, før de endte de på en 16. plass i løpet. Men på søndag gikk det vesentlig bedre for 16-åringen og hans teamkompis Alex Connor.

For den 19-årige briten kjørte inn til en god femteplass på kvalifiseringen, og da Gjerdrum tok over stafettpinnen den siste halvtimen, så var det en potensiell pallkamp han kunne kjempe om. Det ble en hektisk start på siste stintet, men i mål var det klart at Gjerdrum tok bilen og teamet inn til årsbeste både for ham selv og teamet ved å sikre en sterk fjerdeplass sammenlagt. Attpåtil ble de også besteførerduo i seriens egne juniorkategori, som med andre ord innebar deres første seier med juniorstatus denne sesongen.

Det gjør at Gjerdrum og Connor nå ligger på sjetteplass i juniorklassen, i tillegg til at de klatrer fra 18. til 15. plass totalt i mesterskapet.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS