Oliver Solberg:

Sterk avslutning på fredagen for Oliver Solberg

Imponerende progresjon for den norsk-svenske Hyundai-føreren.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Etter å ha hatt en krevende start på løpet, så har Oliver Solberg gjennomført en mer eller mindre feilfri første dag av Rally Kroatia, i motsetning til mange av konkurrentene hans. Punkteringer har blant annet preget åpningsdagen for flere av førerne, men de yngste gutta - Solberg og den suverende leder Kalle Rovanperä har klart å styre unna de største problemene, foruten en vannplaning på SS6 som ga Solberg et større tidstap utover det vanlige.

Men unge finnen har en imponerende ledelse på intet mindre enn ett minutt og fire sekunder på Thierry Neuville, som har i underkant av 20 sekunder å gå på ned til teamkamerat Ottt Tänak. Dermed har Rovanperä virkelig befestet sin posisjon som den ubestridte VM-leder etter at han også vant Rally Sweden i februar.

Men totalt sett leverer Hyundai en god laginnsats i Kroatia. Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson innehar femteplassen totalt etter første dag etter å ha valgt en trygg og sikker strategi gjennom løpets åtte første etapper. Etter at Elfyn Evans begynte å utfordre femteplassen klarte Solberg å stå imot med blant annet en sterk tredje- og fjerdetid på de to siste fartsprøvene.

– Det har vært en oppmuntrende ettermiddag. Det er bare synd det som skjedde på den forrige etappen. På morgenen prøvde vi bare å komme oss gjennom og forbedre tempoet for ettermiddagen, og tempoet ble bare bedre og bedre, oppsummerer Solberg etter avslutningsetappen fredag.

Powered by Labrador CMS