Max Verstappen sikret karrierens 15. pole position med overlegen kjøring på Circuit Gilles Villeneuve. Carlos Sainz reddet Ferraris ære etter at Charles Leclerc ga seg etter Q2 da han uansett starter bakerst søndag, mens Fernando Alonso har stått for helgens hittil mest imponerende prestasjoner.

Stjal showet etter oppsiktsvekkende kvalik: – Jeg skal angripe Max inn i første sving

Fernando Alonso var definitivt tilbake i manesjen når han sørget for å sikre seg første rad på Circuit Gilles Villeneuve.

Publisert

FORMEL 1: Årets hittil mest fargerike kvalifisering fant sted i Montreal i forbindelse med denne helgens Canada Grand Prix, tilbake etter to års ufrivillig pandemipause.

FORMEL 1: Årets hittil mest fargerike kvalifisering fant sted i Montreal i forbindelse med denne helgens Canada Grand Prix, tilbake etter to års ufrivillig pandemipause.

Selv om det var relativt oppskriftsmessig at Max Verstappen sikret pole position på den regnvåte banen ute på Ile Notre-Dame-øya ute i St. Lawrence-leven forbi Montreal, så skulle resten av resultatlista være av den spektakulære sorten.

Sterk levering hele helgen

For eksempel med veteranen Fernando Alonso på en andretid, og dermed starter i første rekke og har fri bane foran seg med Max Verstappen ved sin side. Vi må faktisk ti år tilbake, til Spania Grand Prix i 2012, sist Alonso startet fra andre startposisjon, og det var slettes ikke tilfeldig at den spanske 40-åringen var helt der oppe.

Han avsluttet tredje fritrening med bestetid, han hadde tredjetid i første fritrening og femtetid i andre fritrening, så farten har utvilsomt vært der for Alpine-føreren som gjorde comeback i fjor etter to års pause fra sporten.

– Dette føles herlig. Det har vært en utrolig helg for oss fram til nå. Vi har pleid å miste litt av farten på lørdagene, men takket være at det var så vått i dag så har bilen vært helt «mega». Jeg var så komfortabel, og jeg tror fansen også hjalp meg til å satse bittelitt ekstra, sa en svært fornøyd Fernando Alonso, til stor jubel fra den enorme fansskaren på tribunen.

Det var den tidligere verdensmesteren fra Canada, Jacques Villeneuve, som hadde mikrofonen i intervjuene rett etter målgang, og på spørsmål om han kunne utfordre Verstappen under løpet, så kunne Alonso røpe:

– Vi får se. Jeg skal angripe Max inn i første sving, sa 40-åringen.

Karrierebeste for Schumacher

Alonso var dog ikke den eneste til å fargelegge kvalifiseringen med sterke kontraster. For ikke bare var Haas-duoen Kevin Magnussen og Mick Schumacher videre til Q3, men satte også flere svært konkurransedyktige tider gjennom kvalifiseringen i takt med at banen sakte men sikkert tørket opp.

For Magnussen ble det en sterk femteplass i Q3, men for teamkamerat Mick Schumacher ble det klart karrierebeste med en sjettetid, riktig nok nesten halvsekundet bak sin danske Haas-kollega.

Banen tørket uansett kraftig opp og tidsforskjellene mellom utøverne forandret seg hele tiden. Blant annet Lewis Hamilton gjorde også en god opptreden etter forutsetningene med en fjerdetid, men var likevel over 1,5 sekund bak Verstappen.

Det er også verdt å nevne at Guanyu Zhou også tok seg videre til Q3 for første gang i karrieren, mens Alfa Romeo-kollega Valtteri Bottas måtte ta til takke med den sure 11. plassen i Q2.

Gamblet, men feilet

George Russell stod for dagens kanskje mest spektakulære valg da han var den eneste som forsøkte seg på soft-dekk på tampen av Q3 mens resten holdt seg til intermediate-dekkene, da det totalt sett var veldig fuktig ute på banen til tross for et stadig tørrere idealspor.

Mercedes og Russell gamlet, men feilet, men de står for forsøket de gjorde.

– Jeg er her egentlig for å kjempe om pole position. Vi har ikke farten til det egentlig, selv om vi relativt sett hadde grei fart i dag. Men jeg kunne ikke kommet noe høyere uten å prøve på noe. Men et fungerte ikke i dag, erkjenner Russell.

Powered by Labrador CMS