Litt dårligere startposisjon til tross; Max Verstappen er fortsatt storfavoritt til å vinne søndagens Belgia Grand Prix.

Straff til Verstappen

Max Verstappen må starte søndagens løp litt lenger bak enn vanlig.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Red Bull har valgt å bytte girkassen på Verstappens bil. Det blir nederlenderens femte girkasse for sesongen, noe som medfører en fem plassers gridstraff. Etter regelverket kan man kun bruke fire girkasser i løpet av sesongen, og Verstappen er årers første fører som overstiger denne grensen. 

Noe som dog er helt sikkert er at han ikke kommer til å bli den eneste, og det et sånn sett et strategisk element å ta disse straffene på baner hvor man tror man kan overleve en gridstraff. Sergio Perez, Pierre Gasly, Nico Hulkenberg og Kevin Magnussen er også på sin fjerde girkasse for sesongen.

Spa er en bane som tradisjonelt sett gir meget gode forbikjøringsmuligheter, og Verstappen burde i utgangspunktet ikke ha noe problem med å starte løpet litt lenger bak. I fjor startet han Belgia Grand Prix fra 14. startposisjon og vant løpet. 

Kvalifiseringen til søndagens løp hvor resultatet altså skal adderes med fem for Verstappens del kjøres allerede fredag kveld, mens lørdag blir en ren sprintdag med en egen kvalifisering og påfølgende sprintløp som ikke påvirker søndagens løp. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS