Aleksander Wiik, Henrik Elvestad og Simen Næss Hagen under podkast-opptaket som ble gjort tidligere i år.

Av med hjelmen – episode 3 av Parc Fermés podkast:

TV-profilen håper han ikke har kjørt sitt siste rallyløp

Få har prøvd et så bredt spekter av bilsport som Henrik Elvestad. Nå snakker han ut om flere av de store opplevelsene.

Publisert

BILSPORT: Denne uka slippes den tredje episoden av Parc Fermés nye podkast «Av med hjelmen» hvor komiker, programleder og skuespiller Henrik Elvestad tok plass på andre siden av bordet.

BILSPORT: Denne uka slippes den tredje episoden av Parc Fermés nye podkast «Av med hjelmen» hvor komiker, programleder og skuespiller Henrik Elvestad tok plass på andre siden av bordet.

Han slo igjennom for allmennheten gjennom rollen som Timothy Dahle i fiksjons-realityen «Nissene på loven», før han gjorde stor suksess i sin egen figur som programleder for Golden Goal sammen med komikerkollega Johan Golden.

Og i fjor gjorde han seg enda mer aktuell ved å gå helt til topps i kjendisversjonen av «71 grader nord» - og med det kan titulere seg som «Norges tøffeste kjendis».

Men vi kan holde litt på dette med Golden Goal, for om vi da tar med det neste prosjektet «Amatørenes mester» og nå nylig «Idrettsforeldre», så er dette tre store TV-prosjekter og hjertebarn av Elvestad hvor bilsporten kommer inn.

Bilsport var morsomst

For det er ikke tilfeldig at det er nettopp bil- og motorsport som er med på å sette preg på flere av Elvestads TV-opptredener.

– Det var alltid det morsomste å gjøre. Derfor vi ville få det inn. Bilsporttingene syns i alle fall jeg var et morsomste. Det er klart det, sier Elvestad i denne ukens podkast-episode av «Av med hjelmen».

Du kan forøvrig lytte til hele episoden øverst i denne saken.

Gjennom ti år med Golden Goal så satte bilsporten sin preg på en rekke klassiske episoder. Både hva gjelder seriøse og mindre seriøse aktiviteter de fant på.

Enten det skulle være seg at Elvestad selv ble sendt ut på diverse opplevelser aleine, all den tid han var mer interessert enn Golden i bilsporten, eller at komikerduoen rett og slett fant opp nye grener med bilkjøring som hovedingrediens.

Mange husker kanskje rallydebuten fra Rally Hedmarken i 2012 sammen med Pekka Lundefaret, eller da Elvestad fikk sitte på med Henning Solberg under shakedown i Rally Catalunya eller prøve Sverre Isachsens Ford Focus på Lyngåsbanen.

Andreas Mikkelsen og Henrik Elvestad slo Mads Østberg og Johan Golden i kjøreskolerally på Gardermoen. Dette fra 2014.

Hyller det norske miljøet

Men vi skal heller ikke glemme at de selv faktisk kjørte et nord-europeisk rallycrossløp sammen på Momarken, eller at de konkurrerte mot hverandre i dragracing på Gardermoen, for å nevne noen høydepunkter.

– De gangene vi henvendte oss til bilsportmiljøet, så er det en utrolig dugnadsgjeng, da. Det der var liksom ikke måte på hva folk stilte opp med av materiell, tid og innsats og skrudde for at Johan og jeg skulle radbrekke utstyret. Det er helt vilt. Det er mange kule idrettsmiljøer å komme inn på, men jeg tror ikke jeg kan peke på et annet miljø som er så utpreget og stiller opp så mye, sier Elvestad.

– Er det en spesiell grunn til at det ofte var bilsport framfor andre idretter?

– Det ble mer hva syns vi er gøy å lage. Og det var ofte bil da, sier Elvestad.

Etter at Golden Goal tok slutt på skjermen så jobbet han etterhvert meg egne TV-prosjekter, og ett av de største og mest seriøse satsingene ble «Amatørenes mester» hvor han skulle hoppe inn i toppidretten, trene og forberede seg til å konkurrere på like vilkår som stjernene.

Mange husker kanskje Kitzbühel-stuntet hans, men vel så mange husker selvfølgelig da han fikk kjøre Rally Sweden. Han kjørte hele fredagen i en Skoda Fabia R2, eid og driftet av EVEN Management, hvor Bernt Kollevold ble både kartleser, men ikke minst hovedmentor. Dette snakker han også mye om i podkasten, og underbygger at han fortsatt har et sterkt behov for å kjøre mer rally.

– Det er den følelsen at nå går det, nå kjører vi rally. Nå kjører vi på de notene liksom. Det er helt magisk, rett og slett. Så det gjør jeg gjerne igjen, hvis det er noen der ute som vil, sier TV-profilen.

Powered by Labrador CMS