USAs Grand Prix: Verstappen lot seg ikke overliste etter gigantisk press fra Hamilton

Publisert
God tone mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen på seierspallen i Austin. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)
God tone mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen på seierspallen i Austin. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

FORMEL 1: Alt handler om Max Verstappen og Lewis Hamilton denne sesongen, og USAs Grand Prix skulle ikke bli noe unntak. Men til tross for pole position for nederlenderen i Red Bull, så var det briten i Mercedes som hadde den beste starten og kunne stikke avgårde i ledelse.

Da måtte Red Bull sette seg ned på tegnebordet og klekke fram en god strategisk løsning for at Verstappen skulle komme seg forbi Hamilton, gjerne gjennom pitstopstrategien, og der traff de blink på første forsøk. Tidlig skjønte man at dette løpet ville kreve to pitstopp ettersom banen spiste godt på dekkene, og da fikk Mercedes en ny sjans til å svare på strategirommet ettersom Verstappen fikk bygd seg opp en god ledelse etter første pitstopp.

– Alt handler om de tre siste rundene, kunne Lewis Hamilton konstatere da planen var lagt for det andre pitstoppet.

Hamilton lot Verstappen tjene tid, men samtidig kjøre lengre på sine dekk, i håp om at han kunne ta igjen forspranget på tampen med ferskere dekk på færre runder. Og det klarte Hamilton til en viss grad, men det holdt akkurat ikke på de siste rundene til å komme seg inn i angrepsposisjon. Verstappen lot seg spise innpå kraftig de siste 15 rundene, men svarte da det gjadt som mest og minimerte angrepet fra Hamilton.

Dermed kunne Red Bull-føreren ta nok en seier for året, kanskje mot alle odds ettersom Mercedes var en klar forhåndsfavoritt før vi gikk inn i løpshelgen. Med det har han også økt forspranget i sammendraget med 12 poeng å gå på.

– Vi tapte starten, så vi måtte prøve noe annet. Dekkslitasjen er høy her, så vi fikk aggressivt ut og jeg visste ikke om det funka. Men de siste rundene var morsomme, sa en lettet og blid Verstappen i intervjuet fra TV-produsenten etter løpet.

Tredjeplassen gikk denne gang til Sergio Perez som leverte et utmerket løp, helt etter Red Bulls ønske og oppskrift, og gikk med det forbi Lando Norris i sammendraget. I konstruktørmesterskapet er det derfor nå bare 23 poeng mellom Mercedes og Red Bull ettersom Valtteri Bottas bare ble nummer seks i dette løpet. Bottas har forøvrig fortsatt tredjeplassen sammenlagt, men er 102 poeng bak Verstappen.

Powered by Labrador CMS