Det meste har gått veien for Max Verstappen denne sesongen.

Verstappen på rekordjakt

Max Verstappen dominerer årets Formel 1-sesong, og denne høsten kan han slå en rekke rekorder.

Publisert

FORMEL 1: Nederlenderen har tilsynelatende full kontroll på konkurrentene denne sesongen, og i stedet for å lure på om han vil bli verdensmester for tredje år på rad er spørsmålet heller når han vil sikre tittelen.

FORMEL 1: Nederlenderen har tilsynelatende full kontroll på konkurrentene denne sesongen, og i stedet for å lure på om han vil bli verdensmester for tredje år på rad er spørsmålet heller når han vil sikre tittelen.

Spenningen er med andre ord ikke akkurat til å ta og føle på i mesterskapet, men som en erstatning er det mulig å følge Verstappens rekordjakt. Her følger noen av rekordene han kan slå denne høsten.

Flest seiere på rad

Allerede denne helgen kan Red Bull-føreren bli den andre i historien til å vinne ni Formel 1-løp på rad. Om han også skulle klare å vinne Italia grand Prix på Monza vil han bli den første føreren som vinner ti løp på rad, og dermed slå Sebastian Vettels nåværende rekord.

Flest seiere i en sesong

Sebastian Vettels rekord for flest seire på rad kan ryke om kort tid.

Max Verstappen kan også slå sin egen rekord for flest seiere på en sesong. Den satte han i fjor med 15 seiere av 22 mulige. For å slå sin egen rekord må han vinne seks av de ti løpene som gjenstår i høst.

Verstappen kan i tillegg slå Bottas sin rekord på to sprintseiere i samme sesong. Han har to seire så langt i år, og det gjenstår tre sprintløp. Riktig nok er ingen overrasket over at den rekorden faller ettersom antallet sprintløp doblet seg før årets sesong. 

Red Bull kan også bli teamet med flest seiere i en sesong om enten Verstappen eller Perez vinner åtte av de ti gjenstående løpene. Den nåværende rekorden er på 19 løp fra Mercedes i 2016.

Høyest seiersprosent i en sesong

Om han skulle klare det vil han bli nummer to på listen over førere med høyest seiersprosent i en sesong. Andreplassen tilhører i dag Michael Schumacher som i 2004 vant 13 av 18 løp, og dermed oppnådde en seiersprosent på 72,2 prosent. Med seier i 16 av 22 løp vil Verstappen oppnå en seiersprosent på 72,7 prosent.

Om han skulle ta rekorden må han strekke seg enda lenger. Den tilhører i dag Alberto Ascari som i 1952 vant seks av åtte mulige løp, og dermed oppnådde en seiersprosent på 75%. Om Verstappen vinner syv av de ti gjenstående løpene vil han oppnå en seiersprosent på 77,2 prosent, og følgelig ta rekorden som har stått helt siden 1952.

Flest pallplasser i en sesong

Max Verstappen sammen med Lewis Hamilton og Nico Rosberg i 2016. Det året sto det en Mercedes-fører på toppen av pallen hele 19 ganger.

Verstappen kan også slå sin egen rekord når det kommer til antall pallplasser i en sesong. I 2021 kom han på pallen 18 ganger, noe han vil overgå ved å komme på pallen i seks av de ti gjenstående løpene. 

Om han skulle klare å komme på pallen i alle ti løpene vil han bli den andre føreren som klarer den bragden å stå på pallen i hvert løp gjennom en hel sesong. Michael Schumacher ble i 2002 den første og hittil eneste som har gjort nettopp det.

Flest poeng i en sesong

Han ser ut til å komfortabelt kunne slå sin egen poengrekord fra i fjor på 454 poeng, riktig nok litt hjulpet av de tre ekstra sprintløpene som arrangeres i år. Red Bull kan også slå Mercedes’ poengrekord på 765 poeng fra 2016.

Størst seiersmargin

Verstappen kan i tillegg til å slå Sebastian Vettels rekord for flest seiere på rad ta tyskerens rekord for størst seiersmargin i førermesterskapet. Vettel hadde i 2013 hele 155 poeng ned til Fernando Alonso, mens Verstappen i år har 125 poeng ned til Sergio Perez med ti løp igjen. Red Bull kan også slå Mercedes' rekord for størst seiersmargin i konstruktørmesterskapet fra 2016 på 297 poeng. Red Bull har nå 256 poeng ned til Mercedes i årets sesong.

Powered by Labrador CMS