Sebastian Vettel og Daniel Ricciardo var teamkamerater i Red Bull i 2014. Senere i år gjenforenes de for å kjøre klassiske Red Bull-biler på Nürburgring.

Vettel klar for F1-retur på Nordsløyfa

Sebastian Vettel er kanskje ikke lenger i Formel 1, men de neste månedene vil han vise seg frem bak rattet på flere klassiske biler.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det skjer blant annet på den legendariske Nordsløyfa på Nürburgring 9. september som den del av «Red Bull Formula Nurburgring Festival».  Festivalen gjennomføres i forbindelse med 12-timersløpet som kjøres den helgen - forøvrig et løp hvor norsk deltagelse er svært sannsynlig.

Vettel som ble verdensmester med Red Bull hele fire ganger skal kjøre RB7-bilen som han kjenner godt fra sin dominerende 2011-sesong hvor han noterte seg for hele 11 Grand Prix-seire. Sammen med Vettel stiller også Daniel Ricciardo opp i en bil Vettel har dominert i, nemlig RB8 fra 2012. De to vil være de første som tar fatt på Nordsløyfa med en Formel 1-bil siden Michael Schumachers oppvisning med Mercedes i 2013.

Vettel som la opp etter fjorårets sesong skal kjøre med karbonnøytralt drivstoff på tanken. Den svært miljøbevisste tyskeren kjørte også med karbonnøytralt drivstoff da han kjørte Nigel Mansells Williams fra 1992 i forkant av fjorårets Storbritannia Grand Prix, og han vil gjøre det samme når han i tillegg til Williamsen fra 1992 skal kjøre Sennas McLaren fra 1993 under Goodwood-festivalen i Juli. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS