Den regjerende Formel 1-verdensmesteren sparte ikke på kruttet etter avbruddet i helgens Le Mans Virtual.

Verstappen raser etter 24-timersløp: — Det er et klovneshow

Denne helgen gikk ett av året høydepunkt innenfor simracing med Le Mans Virtual. Et løp som var preget av mye trøbbel for både arrangør og deltagere.

Publisert

SIMRACING: Helgens storstilte arrangement ble arrangert for tredje gang siden 2020 og skulle være det avgjørende løpet i den virtuelle 22/23-sesongen av Le Mans.

SIMRACING: Helgens storstilte arrangement ble arrangert for tredje gang siden 2020 og skulle være det avgjørende løpet i den virtuelle 22/23-sesongen av Le Mans.

— De (arrangøren journ. anm.) kaller det utrolig uflaks. Vel, dette er bare inkompetanse. De kan ikke en gang kontrollere sitt eget spill. Dette er tredje gang det har hendt at jeg har blitt sparket ut av spillet under dette løpet. Så det er siste gang jeg noen gang gidder å kjøre, sier Verstappen i et utbrudd på sin egen direktestrømming.

Cirka klokken 05:30 lokal tid ble en håndfull biler frakoblet serveren samtidig, men disse bilene fikk de tapte rundene tilbake fra arrangøren. Litt over en time etter skjedde det samme med Redline-teamet som også ledet på dette tidspunktet.

Redline-teamet og Arnage Competition fikk ikke rundene sine tilbake etter frakoblingen.

— En ydmykelse

— I tilfellet hvor fire eller flere førere kobles fra serveren samtidig, men uten et klart bevis for at det skyldes serverfeil, kan løpsledelsen velge å gjeninnføre maks tre runder til de berørte førerne, står det i løpets regelbok.

En tydelig opprørt Verstappen sparte ikke på kruttet da han luftet tankene etter at det brutte løpet var et faktum. På direktestrømmingen sin poengterte han blant annet at det er større sjans for å vinne på kasinoet i Las Vegas.

— Man har brukt fem måneder på å forsøke å vinne dette mesterskapet, man leder mesterskapet, man prøver å vinne dette løpet som man har brukt to måneder på å forberede seg til. Og de hånderter det på denne måten, sier han før han fortsetter:

— Du kan ikke kalle dette et arrangement. Det er et klovneshow. Det er derfor det er best for oss å trekke oss fra løpet. Det å ligge på en femtendeplass i seks timer gir ingen mening for oss. Det er en ydmykelse for tiden vi har lagt ned som et team.

Mener Verstappen er uheldig

Kritikken fra Verstappen har ikke gått upåaktet frem blant de som har jobbet med løpet.

— Hvis dette er et klovneshow, så gjør det meg og mine hardtarbeidende og dedikerte venner til klovner. Vanligvis etter et 24-timersløpet så er jeg trøtt og sliten, men i dag har vært et stygt og utmattende eksempel på den giftige siden av simracing og sosiale medier, skriver Le Mans Virtual-kommentator Ben Constanduros på Twitter.

Constanduros er stolt over hva Le Mans Virtual-teamet har oppnådd og mener at helgens løp er nok en utrolig oppnåelse. Videre understreker han også at 2022-utgaven ble gjennomført uten tekniske problemer.

— Ja, det gikk ikke Max sin vei i dag, han var uheldig og ble frakoblet slik som et par andre førere. Resten fortsatte, den ene endte også opp med å vinne GTE-klassen. Det er racing, sier Constanduros og fortsetter:

— Men det var ikke smart å henge ut andre mennesker og fôre miljøet med negativitet når man sitter i en så innflytelsesrik posisjon, og bidrar bare til et mer giftig miljø som skader simracing-verdenen som en helhet, avslutter Le Mans Virtual-kommentatoren.

Lekket IP-adresse er årsaken

Bakgrunnen for serverkrasjene var at noen deltagere hadde lekket arrangementets IP-adresse offentlig og gjort at utenforstående hadde klart å koble seg opp på løpsserveren, ifølge produsent Gérard Neveu.

— Etter første leddet i etterforskningen viser det seg at noen førere uheldigvis delte IP-adressen som kunne koble de til serveren som det ikke er meningen at skal skje, sier han til Traxion.gg.




Powered by Labrador CMS