Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson feirer seieren i Rally Sverige tidligere i år.

Solberg plukker poeng i Sardinia istedenfor i Kenya:

– Vi velger rally med den hardeste konkurransen

Oliver Solberg ønsker å plukke WRC 2-poeng i løp med tøff konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: WRC 2 kjøres som kjent som en del av hver VM-runde, men førerne velger kun ut syv av totalt 13 løp hvor de noterer seg for poeng. Av de syv løpshylgene er det de seks beste som utgjør førernes poeng i mesterskapet når sesongen er over. Dermed trenger man i utgangspunktet kun å delta i de syv løpene man ønsker å score poeng i.

Solberg velger likevel å kjøre mest mulig for å få inn verdifull kjøretid og erfaring. Tidligere i sesongen har norsk-svensken også deltatt i Rally Monte-Carlo og Rally Kroatia uten å plukke poeng, og nå gjør han altså det samme i Kenya. 

Før Rally Kenya går av stabelen fra 22. til 25. juni er det denne uken duket for Rally Sardinia. Startfeltet i Sardinia regnes som et av de mer konkurransedyktige gjennom sesongen med konkurranse fra blant annet Andreas Mikkelsen og mesterskapsleder Yohan Rossell, og man skulle kanskje tro at det var en enklere løsning å plukke poeng i Rally Kenya hvor ikke like mange av rivalene stiller opp. Solberg ser derimot på det som en utfordring, og han er tydelig på at de ønsker å kjempe om poeng i løpene med hard konkurranse. 

– Konkurransen i Rally Sardinia vil være supertøff - så vi har valgt det ut som et WRC 2 poeng-givende løp siden vi liker utfordringen. Vårt mål er å bli WRC 2-mestere, men vi vil gjøre det skikkelig så vi velger rally med den hardeste konkurransen, skriver Solberg om helgens Rally Sardinia på Twitter.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS