Lørdag kjørte Aksel Lund Svindal sitt første løp i skandinavisk baneracing, og det gikk som det også ofte gjorde i alpinbakken.

Aksel Lund Svindal klinte til med seier i debutløpet

Det kunne ikke blitt en bedre start på racingkarrieren for den norske alpinlegenden.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det har vært mye oppmerksomhet rundt Porsches «dream team»-stunt med Aksel Lund Svindal og Ingemark Stenmark i samme team i den skandinaviske sprintserien med Porsche 718 Cayman-biler denne sesongen. Dette er først og fremst en supportserie for Carrera-cupen, men det var naturlig nok stor interesse til debuten for den norske idrettsprofilen.

Gjennom treninger og kvalifsering viste Svindal at han er en fører å regne med helt i toppen, og dette svarte han også på ved rett og slett å gå hen og vinne det første løpet lørdag morgen.

Han startet fra tredje startspor og hadde en treg start i det rullende formatet som serien benytter seg av. Han havnet etterhvert nede på en fjerdeplass, men hang seg godt på resten av toget i den våte, men opptørkende banen på Anderstorp.

Deretter endte Jonas Sjöström i murveggen, samtidig som 39-åringen hadde kommet seg opp i pallkampen. Med regnværsdekk hadde Ludwig Ellhage, men dekkene var nå brent opp og Lund Svindal hadde en reell mulighet til å kjempe om seieren mot den svenske 16-åringen William Siverholm.

Han tok seg så forbi Siverholm, og Ellhage havnet ute i grusfella helt mot slutten av løpet. Dermed kunne Svindal klyve opp i tetposisjonen som han holdt hele veien inn, til tross for hardt press fra Siverholm helt mot slutten.

Svindal var ikke alene om å være norsk i feltet. Erik Sandell er også på plass og havnet på en 11. plass i det første løpet.

Powered by Labrador CMS