Sebastian Vettel valgte denne veien tilbake til piten etter første fritrening etter at han måtte stoppe med motorproblemer. Det likte fansen, men ikke dommerne.

Denne kjøreturen kostet Sebastian Vettel dyrt

Sjarmerende bilder i etterkant av første fritrening i Australia endte med et ikke lite sjarmerende møte med juryen etterpå for den hjemvendte sønn fra Aston Martin.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Som en av de mest populære førerne blant både førere og fans var det for mange et savn at Sebastian Vettel ikke tok del i årets to første Formel 1-løp etter at han ble smittet med covid-19 i forkant av sesongstarten i Bahrain. Symptomene vedvarte såpass lenge at han også stod over løpet i Jeddah uka etter, men kort tid etter ble det klart at tyskeren ble friskmeldt og klar for Australia Grand Prix.

Dog kunne Vettel tenkt seg en bedre start på sesongen. Etter å ha gjennomført 18 runder og plassert seg på en 13. tid i første fritrening grytidlig fredag morgen norsk tid så måtte han parkere med åpenbare motorproblemer, med såpass heftig røykutvikling at man var nødt til å hente frem brannslukningsapparatet.

Vettel ble stående på vei inn i tredje sektor mellom sving 10 og 11, og kort tid etter at treningen var over kunne vi skimte Vettel på en scooter på vei tilbake til piten. Til stor jubel og begeistring for fansen, men dommerne var ikke like imponerte. Vettel hadde nemlig spurt en av vaktene som hadde en scooter om han kunne låne den tilbake, noe han fikk samtykke til. Funksjonæren ble spurt om å sitte på, men endte opp med å bli stående mens Vettel kjørte av gårde.

Kort tid etter ble det klart at de ville kalle inn Vettel til juryrommet for det de kaller uautorisert bruk av scooter. Og i ettermiddag norsk tid ble det klart at de ikke nøyde seg med bare en pekefinger.

Bota lyder på intet mindre enn 5000 euro, altså 50.000 kroner omsatt til dagens kurs. Å kjøre med scooter ute på selve bane, og ikke på de parallelle småveiene som går over stort sett hele banen er ikke i henhold til paragraf 26.7 i Formel 1 sitt sportsreglement, spesielt når man ikke har lov til å bevege seg ute på banen innen fem minutter etter at treningsøkta er over.

Unntaket gjelder kun personer i visse roller, og angår ikke førerne selv uten at man har spesiell tillatelse, framkommer det i juryens avgjørelse.

Powered by Labrador CMS