Tidligere Alfa Romeo-fører Kimi Räikkönen skal gjøre NASCAR-«comeback» i den øverste klassen senere i år.

Det tok ikke lang tid før Kimi Räikkönen lengtet tilbake til førerstolen — skal kjøre NASCAR på Watkins Glen i høst

Kimi Räikkönen er ærlig på at det beste med å kjøre racerbil, er å kjøre racerbil. Derfor kommer det nok ikke på mange som en overraskelse at 2007-mesteren returnerer bak rattet.

Publisert Sist oppdatert

NASCAR: Den siste finske Formel 1-mesteren, Kimi Räikkönen la opp Formel 1-karrieren etter fjorårets sesong. Det kom derimot ikke som noen overraskelse at det annonseres at han igjen skal sette seg bak rattet på en racerbil.

Han skal kjøre sammen med Trackhouse Racing under Cup-løpet, som anses som førstedivisjonen i NASCAR, sammen med teamkamerater Ross Chastain og mexicanske Daniel Suarez. Chastain har allerede en Cup-seier på tradisjonell racerbane etter en neglebitene finalerunde under løpet på Circuit of The Americas.

Kimi Räikkönen kommer til å delta på Watkins Glen i samme bilmodell som på bildet, en Chevrolet Camaro ZL1.

Utrolig nok vil ikke dette være Räikkönens første møte med NASCAR-sporten. Finlenderen gjorde to innhopp i 2011 sammen med Kyle Busch Motorsports i Truck og Xfinity-serien på ovalbane etter at han ble sidestilt av Ferrari-teamet.

— Vi hadde noen samtaler om om det og hvordan det ville fungere, hvor løpet skulle være og de tingene der. Det er mye som er involvert, og det ga mening for meg. Det er ett løp så det gir mening for oss som familie. Jeg trivdes alltid med de få løpene jeg har hatt i USA, forteller Räikkönen til Autosport.

Løpet på Watkins Glen vil være finlenderens første møte med det øverste trinnet på NASCAR-stigen. Den mest nylige Formel 1-mesteren som har deltatt i et NASCAR-løp er Jacques Villeneuve som kjørte Daytona 500 i starten av i år.