Nasjonal Rallycross (NRC), som tidligere gikk under navnet Rallycross Nasjonal (RCN), har vært en rimeligere variant av rallycross som ofte har vært samkjørt med bilcross. Eksempelvis her fra Finnskogcupen på Finnskogbanen i 2010.

Etablerer egen cup for rallycrossen

Nå er det ikke bare klassene fra NM-rundene som skal få kjempe om noe i norsk rallycross. I år får utøverne i Nasjonal Rallycross (NRC) også noe å kjøre for.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: I Norge er det først og fremst NM-rundene med Supernasjonal og norgescup-klassene junior og historisk det ofte dreier seg om. Men det fins alternative grener innenfor rallycrossen, primært med formål om å være billigere.

Nasjonal Rallycross, gjerne forkortet med NRC, er en klasse som kjøres utenfor ordinær NM, og har egentlig en større link mot bilcross - bortsett fra at bilene ikke tvangsselges på bud og derav er litt friere utformet. Samtidig er hovedformålet at dette skal være en rimelig rallycrossklasse med de begrensninger det medfører i Bilsportboka.

Denne uka gikk imidlertid motorsportorganisasjonen FMK (Frittstående Motorklubber, journ.anm.) ut og lanserte en egen cup for NRC. Dette gjør de i samarbeid med NMK, og det er Kim Grytdal og Malin Berntse, fra Asker og Bærum Motorsport, samt Jan Sverre Hansen fra NMK Modum og Sigdal og Tom Andre Grytdal NMK Gardermoen som er initiativtakerne til denne cupen.

– Dette blir en cup som i hovedsak skal stå for god stemning, deling av kunnskap og erfaringer med hverandre og ikke minst «fair race». Formålet med cupen er å kunne bringe alle i klassen sammen på tvers av fylker for å gjøre noe positivt, ikke bare for klassens del, men for oss utøvere i mellom, ikke minst. Vi ønsker gjerne å vise fram at dette er en klasse som virkelig er verdt å ta vare på i håp om å rekruttere flere til klassen framover, skriver intiativtakerne i en pressemelding.

Under følger terminlisten for NRC-cupen 2023.

NMK Gardermoen, Gardermoen Motorpark: 27. mai
NMK Bergen, Eikås Motorsenter: 10. og 11. juni
NMK Melhus, Bollandsmoen Motorsportsenter: 1. og 2. juli
NMK Bø, Ralle Motorbane: 8. og 9. juli
NMK Krabyskogen, Krabycrossen: 9. september 203
NMK Kongsberg, Sølvcrossen: 16. og 17. september

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS