Max Verstappen.

FIA innrømmer: Verstappen skulle fått straff i Singapore

I ettertid har dommerne og FIA innsett at det ble dømt feil da Verstappen ikke fikk straff før Singapore Grand Prix.

Publisert

FORMEL 1: Mange reagerte på at Max Verstappen ikke fikk en straff for å ha hindret Yuki Tsunoda under kvalifiseringen til Singapore Grand Prix forrige helg. Fredag melder Motorsport.com at dommer Matteo Perini i ettertid innrømmet at Verstappen burde ha blitt tildelt en gridstraff. Logan Sargeant skulle også ha fått en straff for en annen hendelse som involverte Lance Stroll.

Samtidig har FIA lovet at avgjørelsen ikke vil bli brukt som presedens i fremtiden, og det er altså ikke en avgjørelse dommerne kan gjemme seg bak og dermed ikke gi straff til en fører neste gang en lignende situasjon oppstår. 

Flere mente at nederlenderen også burde ha fått en straff for å stå fremst i pitlane og vente med å kjøre ut mens flere biler bak han ble hindret fra å kjøre ut, men i dette tilfellet mener dommerne at de handlet riktig ettersom det ikke eksisterer et forbud mot å vente i pitlane i regelverket. Dommerne har dog gitt en anbefaling til FIA om at en regulering som omhandler en sånn situasjon burde komme på plass. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS