FIAs nyvalgte president Mohamed Ben Sulayem.
FIAs nyvalgte president Mohamed Ben Sulayem.

FIAs nye president reagerer – nå kan Hamilton bli straffet for å ha droppet premiegallaen

Den nye FIA-presidenten Mohammed ben Sulayem vil ikke avvise at Lewis Hamilton kan bli straffet for å ha droppet premieseremonien torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Hverken Lewis Hamilton eller teamsjef Toto Wolff møtte opp på gallamiddagen i Paris torsdag kveld, som en protest mot avgjørelsene som ble tatt under løpet i Abu Dhabi sist søndag.

Det er nedfelt i regelverket at alle de tre toppførerne i mesterskapet må stille til seremonien.

– Om det er et brutt, kan det ikke tillates, sa Ben Sulayem.

– Regler er regler

Da han ble spurt om å klargjøre om dette betød at Hamilton ville bli straffet for å ha droppet gallaen, svarte han:

– Det er alltid mulig å få tilgivelse, men regler er regler. Jeg forstår at Lewis er lei seg for det som skjedde. Det er lov å være nedbrutt, men vi må se på hvilke regler som gjelder. Etter bare å ha vært president i noen timer, kan jeg ikke gi noe klart svar på hva vi vil gjøre.

Wolff sa at Hamilton var «desillusjonert» etter løpet i Abu Dhabi, og at han ikke kunne garantere at briten ville vende tilbake til F1 neste sesong.

FIA har vedtatt å granske det som skjedde i Abu Dhabi, der løpsleder Michael Masi tilsynelatende ikke fulgte regelverket knyttet til sikkerhetsbil, noe som ble helt avgjørende for hvordan verdensmesterskapet ble avgjort.

Opprørt Wolff i telefon med presidenten

FIA har innrømmet at kontroversen knyttet til løpet har skadet imaget til Formel 1.

Wolff har beskyldt Masi for å «freestyle-tolke reglene» og for å ha «ranet» tittelen fra Hamilton. Han har også vært tydelig på at han holder FIA ansvarlig for kontroversen.

Den nye FIA-presidenten er tidligere rallyfører, og sier at han selv snakket med Toto Wolff.

– Han sa til meg at han ikke ville komme – og han var svært opprørt. Jeg hørte på hva han hadde å si, og underveis roet han seg ned. Vi kommer til å se på regelverket og sørge for at vi ikke vil komme i samme situasjon igjen. Det er mange områder der vi kan bli bedre.

Han sier at han forventer at FIA og Mercedes vil være i stand til å starte med blanke ark i 2022.

– Det er vårt ansvar å kunne legge fortiden bak oss, og skape forbedring. Vi ønsker å være proaktive. Vi må forbedre oss på alle områder, som utøver har jeg full forståelse for at man blir opprørt, men det vil roe seg ned.

Powered by Labrador CMS