Espen Isaksætre var én av fem førere som vant klassen sin både lørdag og søndag under de to første NM-rundene i bakkeløp ved Hunderfossen. Her flankert av Marius Solberg Hansen og Svein G. Nielsen fra Supernasjonal klasse 1.

Flere dobbeltseire – men også tett som hagl under andre runde av Bakkeløp-NM

Da bakkeløpbedriften skulle gjentas var det åpenbart flere som hadde lagt hodet sitt i bløtt på hvor man kunne hende tiendeler og hundredeler.

Publisert Sist oppdatert

BAKKELØP: At det ble nok en Anders Grøndal-seier for de firehjulsdrevne bilene var dog ingen stor overraskelse, men denne gangen var det Stian Brøderud i en identisk Skoda Fabia Rally2 som utfordret drammenseren. Selv om det større nivåforskjell mellom dem i rallyløypa så skilte det ikke mer enn fire tideler i søndagens NM-runde. Rallycrossfører David Nordgård tok den siste pallplassen, bare 17 hundredeler bak Brøderud igjen.

Pallplasseringene var således uendret i klasse 1 og klasse 2. Espen Isaksætre vant igjen, og i nokså overlegen stil med hele 1,26 sekunder ned til Marius Solberg Hansen og 1,67 sekunder ned til Svein G. Nielsen. I klasse 2 leverte Alexander Hauglid nok et sterkt løp med 64 hundredeler til Bjørn Olav Jøranli, som igjen kunne pustet lettet ut over å slå Stian Søsæther med bare to hundredelers margin.

Og apropos hundredeler så ble det virkelig kamp om nervene i klasse 3. Kenneth Hansen leverte en strålende andre omgang, som han ikke klarte å forbedre ytterligere i den tredje og avgjørende omgangen - noe de aller fleste førerne gjorde gjennom helgen. Joakim Vestli kjørte ned tiden sin med halvannet sekund, men endte bare tre fattige hundredeler bak Hansen. Samme skjebne let Petter Leirhol, som også hadde en markant forbedring i siste omgang, men også han hadde ytterligere tre hundredeler å hendte på Vestli.

I klasse 4 svarte Emil Sivesind på tiltale etter at Robin Slåttekjær kjørte meget godt på lørdagen, men totningen responderte med en seier på syv tideler. Over sekundet bak der igjen finner vi Henrik Paulsen.

Så ble det dobbeltseier igjen for Lars Morten Berntsen i en innleid Opel Kadett som han har kjørt tidligere. Heine Rudi imponerte med en andreplass i sin Peugeot 206, snaue sekundet bak Berntsen, mens han hadde to tiendeler å gå på ned til Kim Åvar Meland.

Powered by Labrador CMS