Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Flere Formel 2-førere i trøbbel – Dennis flyttes oppover på resultatlista i Østerrike

To konkurrenter måtte ut av dommerrommet med halen mellom bena etter søndagens hovedløp. Det viste seg å være godt nytt for Dennis Hauger.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Dennis Hauger har tjent godt på å være en snill gutt i klassen under hovedløpet til Formel 2 på Red Bull Ring denne helgen. Han holdt seg utenfor banegrensene nok ganger til ikke å få straff, i motsetning til konkurrentene, og det han var involvert i på dommerbordet var det teamet som fikk ta støyten for.

For under pitstoppet lå ikke det utskiftede høyre bakhjulet rolig på bakken, og holdt på å trille ut i pitraseen, som kunne potensielt forårsaket et uhell. Dette satte FIAs jury foten ned på, men lot ikke det påvirke Haugers resultat. I stedet ble Prema bøtelagt med 1000 euro for hendelsen.

Verre var det for nederlandske Richard Verschoor, som hadde en strålende dag og tok det han trodde var sin første Formel 2-seier, og det på overlegen vis. Men han måtte stoppe bilen sin umiddelbart etter målgang, og det viste seg at det var altfor lite bensin igjen i bilen i forhold til hva som er lov. Med kun tre desiliter igjen på tanken er dette et brudd på det tekniske regelverket, som betyr umiddelbar utelukkelse av løpet.

I tillegg skulle også Haugers teamkamerat Jehan Daruvala havne i trøbbel. Der ble det mistenkt at de tørket opp startposisjonen hans på en måte som ikke er lov i henhold til regelverket. Dette skulle normalt blitt straffet med en gjennomkjøringsstraff, såkalt «drive through»-straff. Ettersom straffen kom etter løpet ble dette kompensert med et tidstillegg på 20 sekunder, som gjør at han havner bak Hauger på resultatlista.

Dette gjør at Hauger klatrer fra en niendeplass til en syvendeplass sammenlagt på tabellen ettersom han nå flyttes opp fra sjetteplass til fjerdeplass.

Powered by Labrador CMS